ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Διάλεξη στο Βουλευτικό Nαυπλίου: "Γιατί το Βρετανικό Θέατρο είναι τόσο βίαιο;"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | |
Γιατί το Βρετανικό Θέατρο είναι τόσο βίαιο;
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 6:30 μ.μ. στο Βουλευτικό Nαυπλίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Clare Finburgh, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με θέμα "Γιατί το Βρετανικό Θέατρο είναι τόσο βίαιο;"

Ακολουθεί συζήτηση για το σύγχρονο δράμα με τον Chris Campbell, τ. Υπεύθυνο δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας.

Παρουσίαση- Συντονισμός: Aγγελική Σπυροπούλου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα υπάρχει ζωντανή μετάφραση.

Η Clare Finburgh Delijani είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει γράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία και άρθρα σχετικά με το θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στο γαλλόφωνο κόσμο, μεταξύ των οποίων ένα ειδικό τεύχος του περιοδικού Théâtre/Public για την Καταστασιακή Διεθνή (2019), Οι Μεγάλοι Σκηνοθέτες του Θεάτρου: Λίτλγουντ, Πλανσόν, Στρέλερ (The Great Stage Directors: Littlewood, Planchon, Strehler) (2018, μαζί με τον Peter Boenisch), Παρακολουθώντας τον Πόλεμο στη Σκηνή του Εικοστού Πρώτου Αιώνα: Θεάματα Σύγκρουσης (Watching War on the Twenty-First-Century Stage: Spectacles of Conflict) (2017), Επανεξετάζοντας το Θέατρο του Παραλόγου: Οικολογία, Περιβάλλον και η Οικολογική Στροφή στη Μοντέρνα Σκηνή (Rethinking the Theatre of the Absurd: Ecology, the Environment and the Greening of the Modern Stage) (2015, με τον Carl Lavery) και Ζαν Ζενέ (Jean Genet) (2012, με τον David Bradby). Επί του παρόντος συγγράφει ένα βιβλίο με τίτλο Φαντάσματα της Αυτοκρατορίας: Επιτελώντας την Αποικιοκρατία στη Γαλλία (Spectres of Empire: Performing Postcoloniality in France) σχετικά με το θέατρο που πραγματεύεται το αποικιακό παρελθόν και το μεταποικιακό παρόν της Γαλλίας.Ο Chris Campbell σπούδασε Αγγλική και Γαλλική λογοτεχνία στο Σεντ Έντμουντ Χολ (St Edmund Hall) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διετέλεσε διευθυντής εκδόσεων στο Oberon Books από το 2019 έως το 2020 καθώς επίσης λογοτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Royal Court στο Λονδίνο, αφού προηγουμένως είχε αναλάβει για έξι χρόνια καθήκοντα αναπληρωτή λογοτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει μεταφράσει έργα των Philippe Minyana, David Lescot, Remi de Vos, Adeline Picault, Magali Mougel, Launcelot Hamelin, Frederic Blanchette, Catherine-Anne Toupin και Fabrice Roger-Lacan για πολλά θέατρα, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Θεάτρο, το Almeida, το Donmar, το Traverse, το Birmingham Rep και το ιστορικό Young Vic στο Λονδίνο. Το 2014, ο Chris Campbell ανακηρύχθηκε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων (Chevalier de lOrdre des Arts et des Lettres) από τη γαλλική κυβέρνηση. Ο Chris Campbell, με την ιδιότητα του ηθοποιού, έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε πλήθος θεάτρων, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Θέατρο, το Birmingham Rep, το Gate και το Traverse. Πρόσφατα έπαιξε με τη Meryl Streep στην ταινία η Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ