ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη καταβολής των ποσών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια με θέμα την ανάγκη καταβολής των ποσών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, σε πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού δεν έχουν καταβληθεί τα δικαιούμενα ποσά για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 ενώ ήδη ξεκινά το αντίστοιχο πρόγραμμα για το 2022. Οι εν λόγω επαγγελματίες επισημαίνουν ότι η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προς πληρωμή άργησε να ανοίξει, μόλις τον Μάρτιο, και έκτοτε έχουν καταβληθεί ελάχιστα ποσά.

Δεδομένου του ότι οι υποχρεώσεις των τουριστικών επιχειρήσεων τρέχουν καθώς καλούνται να πληρώσουν εγκαίρως όχι μόνο προσωπικό και προμηθευτές, αλλά και τα χρέη προς το κράτος, καθίσταται επιτακτική, ιδιαίτερα στο τρέχον περιβάλλον με τις πολλές και δύσκολες προκλήσεις που παρουσιάζει, η τάχιστη επίλυση των σχετικών προβλημάτων ώστε τα ποσά από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 να καταβληθούν στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, και με ποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την καταβολή των ποσών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 στους δικαιούχους ώστε οι πληρωμές να γίνουν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ