ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου για την 30η επέτειο σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Γεωργίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:38:00 μ.μ. | | |
Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα “ Εορτασμός της 30ης επετείου σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Γεωργίας ”, στον 2ο όροφο του Πολεμικού Μουσείου Ναυπλίου, παρουσία αντιπροσωπείας τριών βουλευτών του κοινοβουλίου της Γεωργίας, του Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Κωστούρου, αντιπροσώπου του Ελληνικού κοινοβουλίου και Γεωργιανών που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή μας.
Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Ναυπλίου, υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και της πρεσβείας της Γεωργίας.
Έγινε προλογισμός από τον Διευθυντή του Μουσείου Αντισμήναρχο Ευστάθιο Προξενιά και εν συνεχεία από τον πρέσβη της Γεωργίας κο David Dondua, ο οποίος και ανέλυσε το περιεχόμενο των εκθεμάτων στους παρευρισκόμενους. Αναπτύχθηκαν όλες οι πτυχές που αποδεικνύουν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών καθώς και οι ιστορικοί δεσμοί τους, που χρονολογούνται από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, από το 1919 με την ίδρυση των πρώτων διπλωματικών αποστολών και την πρώτη αποστολή Γεωργιανών Δοκίμων για φοίτηση στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1921.

Ακολούθησε ξενάγηση στα εκθέματα από του μουσείου μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ