ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Γιάννης Καλλιάνος για τον καύσωνα: Κυριακή - Δευτέρα οι πιο δύσκολες μέρες - Στους 42°C αναμένεται η θερμοκρασία στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. | | |
Στους 42°C αναμένεται η θερμοκρασία στην Αργολίδα
Έχουμε ήδη καταλάβει την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιεύει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες.

Ο κ. Καλλιάνος αναφέρει:

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ 40-41°C ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ 42°C
Που θα φτάσουν όμως οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες 3 ημέρες; Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών. 

Δείτε τους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες : 
ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Έως και την επόμενη Παρασκευή (για 1 εβδομάδα τουλάχιστον) θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας να παραταθεί, όμως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Προσοχή στις πυρκαγιές διότι παρόλο που δεν θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους, μέσα στο Αιγαίο θα πνέει ένα μελτέμι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά οι εντάσεις των ανέμων δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Όμως, οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ο παρατεταμένος καύσωνας θα αυξήσει την πιθανότητα και πάλι για ενδεχόμενες πυρκαγιές.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ