ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Ο Δήμος Ναυπλιέων τίμησε με κάθε επισημότητα τους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης

Δημήτρης Κωστούρος
Ο Δήμος Ναυπλιέων την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στην πλατεία Φιλελλήνων διοργάνωσε με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει στην περίσταση, την εκδήλωση - απότιση φόρου τιμής στους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης.
Η Τελετή λόγω και του επετειακού χαρακτήρα της με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Βουλευτές του Νομού Αργολίδος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας, με επικεφαλή τον Olivier Madiot, Ακόλουθο Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα απέδωσε τιμές και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας. Το τελετουργικό ξεκίνησε με την επιθεώρηση του Αγήματος από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας Olivier Madiot ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν από μέρους τους ομιλίες. Στη συνέχεια είχαμε την έπαρση της Γαλλικής Σημαίας ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους και το σάλπισμα των νεκρών από σαλπιγκτή της Φιλαρμονικής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων ενώ τελέστηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Για την επιτυχία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σημαντική και καταλυτική ήταν η συμβολή του συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης Δημήτρη Ξυλινά.
Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι πρωτοπόρος δράσεων που υπενθυμίζουν την ιστορική μνήμη. Η συλλογική μας συνείδηση δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε τους Γάλλους Φιλέλληνες, που είδαν την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης και πολέμησαν στο πλευρό μας προσφέροντας έμπρακτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδος.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζω στην πόλη του Ναυπλίου, μια πόλη που στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Με την σημερινή εκδήλωση αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους Γάλλους Φιλλέληνες που αγωνίστηκαν στο πλευρό μας ηθικά και υλικά συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ευνοϊκή του έκβαση. Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας αγωνίστηκαν με πάθος για την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους και θα τους μνημονεύουμε ως γνήσιους πατριώτες και ήρωες».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ