ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Εξαιρετική η παράσταση του "Φιλοκτήτη" στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. | | |
Αρχαίο Θέατρο Άργους
Στο κατάμεστο και επιβλητικό αρχαίο θέατρο Άργους πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης».
Τον απαιτητικό ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα ερμήνευσε ο Τάσος Νούσιας, αυτόν του φιλόδοξου Νεοπτόλεμου ο ανερχόμενος Γιώργος Αμούτζας, ενώ στον ρόλο-πρόκληση του πολυμήχανου Οδυσσέα η Μαρία Πρωτόπαππα. 
Μαζί τους ήταν ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κρίγγος, Βασίλης Τάγκαλης και Μάριος Ρέσκος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Μπέγκος, ο Πρόεδρος και η αντιπροεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης και Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου και η Προεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ Σπυριδούλα Σπανού.
Η Μαρλένε Καμίνσκι σκηνοθετεί το έργο σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση των ηχοτοπίων υπογράφει ο Constantine Skourlis. Στις συνθέσεις του μάλιστα χρησιμοποιεί ένα από τα δύο Halldorobass (έγχορδο μουσικό όργανο ανάδρασης) που υπάρχουν στον κόσμο. 
Υπεύθυνη για την μουσική διδασκαλία του χορού και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση η Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά. Στο νησί της Λήμνου μάς μεταφέρει με τα σκηνικά του ο Γιώργος Γεωργίου και με τους φωτισμούς της η Αλίκη Δανέζη-Knutsen, ενώ τα κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετσικώφ.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ