ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Γ. Γκιόλας: Υποδοχή των νέων μελών της Ο.Μ. Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | |
Υποδοχή των νέων μελών της Ο.Μ. Επιδαύρου
Προχτές βράδυ στο café Πρόπυλο στο Λυγουριό έγινε η συνάντηση – υποδοχή των νέων μελών της ΟΜ Επιδαύρου. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, με κουβέντα και ενδιαφέρουσα συζήτηση που περιστράφηκε σε πολλά θέματα, κυρίως της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και της τοπικής περιοχής.


Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία καθώς και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Καυτηρίασε την τακτική του κ. Μητσοτάκη ο οποίος αφού είχε θρέψει τη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές, επί εβδομάδες με σχετικές δηλώσεις, ανακοινώσεις υποψηφίων και αντίστοιχες εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών για νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες πρέπει να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο δηλώνοντας ότι ως «υπεύθυνος» πολιτικός ηγέτης θα ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία. Ποια άραγε ήταν η αιτία της αιφνίδιας μεταστροφής;
Κατά τη γνώμη μου η «κωλοτούμπα» αυτή προέκυψε από τη σαφέστατη προειδοποίηση ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός θα αποδειχτούν τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κυβέρνησης.

Επ’ αυτού ο βουλευτής επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου λογικά δεν απηχούν παρά μια φωτογραφία της στιγμής και μάλιστα «πειραγμένη» από την αδιευκρίνιστη μεθοδολογία διεξαγωγής τους που τελικά δεν ανιχνεύουν αλλά κατευθύνουν και επηρεάζουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αντιθέτως υπέδειξε ότι οι αντίστοιχες έρευνες για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καθημερινής ζωής κατά τομείς, αποδεικνύονται απογοητευτικές για τον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco για το Open, το 65% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από την απόδοση της Κυβέρνησης επί τρία χρόνια. Τις χειρότερες επιδόσεις λαμβάνει στον τομέα της Υγείας (63% αρνητική επίδοση), στην Παιδεία, τα εργασιακά, την εγκληματικότητα και με το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό (70%)στην ακρίβεια! Μάλιστα στην ερώτηση για το ποια θέματα θα καθορίσουν την ψήφο στις επόμενες εκλογές και πάλι ταυτόσημα το 70,1% απαντά «η αντιμετώπιση της ακρίβειας και οι αυξήσεις στις τιμές».
Τα ευρήματα αυτά που αποτελούν κοινή άλλωστε πεποίθηση του απλού, μέσου πολίτη, αποτέλεσαν την αιτία αναστολής των προαναγγελιών για πρόωρες εκλογές στα μέσα του Σεπτέμβρη. «Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν το πέναλτυ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που επιζητά τις εκλογές πάνω από έξη μήνες δηλώνει αποφασισμένος, ετοιμοπόλεμος και διεκδικεί μια νέα τετραετία. Με τη δύναμη όλων των μελών του, παλιών και νέων και την απόφαση για την ανατροπή της πιο επικίνδυνης και ταξικά μεροληπτικής Κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα δέκα μεγαλοεπιχειρηματιών και πέντε «κρατικοδίαιτων» μεγαλοεργολάβων, δρα εις βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων (ήδη καταγράφονται σε 1.000.000), των μικροεπιχειρηματιών και εν γένει των λαϊκών στρωμάτων.
Τα εφόδια για τη μάχη, που θα κερδηθεί, όποτε προκηρυχθούν οι εκλογές, αποτελούν για το κόμμα μας ο ίδιος ο αγώνας αυτών των ίδιων των κοινωνικών στρωμάτων, με άξονα ένα συγκροτημένο και πειστικό προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το σήμερα και το αύριο.

Οι αντίπαλοι θα φροντίσουν επικοινωνιακά να θολώσουν τα πραγματικά διακυβεύματα με αναφορές στον παρελθόντα χρόνο. Σε δήθεν αχρείαστα μνημόνια, άσκοπα δημοψηφίσματα και στα Capital controls και σε κατασυκοφάντηση ολόκληρης της Κυβερνητικής μας περιόδου 2015- 2019. Η τακτική αυτή είναι συνέπεια της αδυναμίας της ΝΔ να δώσει απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα και τις προσδοκίες για το αύριο, ώστε να αντιμετωπίσει μ αυτό τον τρόπο την ανασφάλεια που πλήττει τη μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού λαού.
Απέναντι στο δόγμα της νεοφιλελεύθερης δεξιάς για τα κέρδη των λίγων, θα προτάξουμε τις ανάγκες των πολλών και την ελπίδα.

Θα την βασίσουμε όπως προείπα σε υπαρκτό και βιώσιμο πρόγραμμα επικεντρωμένο στα σημεία που αποτέλεσαν οι αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου μας και τα Πέντε + ένα σημεία που υπέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, η στελέχωση των Δημόσιων μονάδων Υγείας, η προστασία της Αης κατοικίας και η επιδότηση των στεγαστικών μισθωμάτων 150.000 νέων έως και 44 ετών, η προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, η διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών πανδημίας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες. Καθώς επίσης η επιστροφή της 13ης σύνταξης, η επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και επάνοδος μιας Συστημικής Τράπεζας υπό κρατικό έλεγχο.

Αυτά είναι τα ζητούμενα και τα προτάγματα για την κοινωνία που αποτελούν τους πρώτους και άμεσα υλοποιήσιμους στόχους μιας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ