ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

"Σμύρνη δεν σε λησμονώ": Ξύπνησαν Μικρασιάτικες μνήμες σε εκδήλωση στην Πρόνοια Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 μ.μ. | | | |
Ξύπνησαν Μικρασιάτικες μνήμες σε εκδήλωση στην Πρόνοια Ναυπλίου
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου παρουσίασαν μουσικοχορευτική εκδήλωση από την μικτή παραδοσιακή χορωδία, ορχήστρα και χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.
Μια επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 100χρονα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια περιπλάνηση στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν την Καταστροφή μέσα από αφηγήσεις της Φιλιώς Χαϊδεμένου, της Μικρασιάτισσας γιαγιάς, μέσα από το βιβλίο της “Τρεις αίωνες, μια ζωή”.
Η καθημερινότητα, οι μικρές χαρές της ζωής των ανθρώπων, τα γλέντια και οι χοροί τους αλλά και το δράμα του ξεριζωμού, ζωντάνεψαν μπροστά στο κοινό, στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγ. Τριάδας Ναυπλίου.
Συνοδοιπόροι στην περιπλάνησή , η παραδοσιακή μικτή χορωδία, η ορχήστρα καθώς και χορευτικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων παρ. Άργους, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο της γιαγιάς Φιλιώς, καθώς και την παρουσίαση έκανε  η μαθήτρια Λυκείου Αφροδίτη Σέρρου, ενώ προλόγισε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Άργους Ευτυχία Δημοπούλου - Κώρου
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γ.Ανδριανός , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής , οι πολιτευτές Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Γ. Γαβρήλος και ο Τοπικός Σύμβουλος Νίκος Γεωργαντάς κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ