ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας: Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 μ.μ. | | | |
Πυρκαγιά στο Κρανίδι
Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο Κρανίδι και την Ερμιονίδα στην Αργολίδα από τη μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και έχει επεκταθεί στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες!

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ήδη από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σοβαρές φθορές σε μπανγκαλόους, η επιχείρηση εκκένωσης όμως έγινε αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται και να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόσμος από το ξενοδοχείο προωθήθηκε στην παραλία του συγκροτήματος και από εκεί, απομακρύνθηκε από τη θάλασσα!

Περιγράφοντας την κατάσταση ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο AMANZOE. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

Για τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου, λέει ότι δεν κινδύνευσαν και ήδη έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

«Έληξε το θέμα με τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου που τους είχαν πάει στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν. Τους έχουν μεταφέρει όλους δια θαλάσσης. Από το δρόμο εκεί περνούσε η φωτιά, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν. Η φωτιά τώρα είναι σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί οικισμούς αλλά έχει φουντώσει μέσα στο ξενοδοχείο. Καίγονται κάποια δέντρα αλλά κυρίως είναι χορτολιβαδική η έκταση και ευτυχώς δε φυσάει τώρα. Υπάρχει πρόβλημα στο ξενοδοχείο που πλέον έχει εκκενωθεί».

Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ μέχρι που έπεσε το φως, στο έργο της κατάσβεσης βοηθούσαν από αέρος 1 αεροσκάφος και 2 ελικόπτερα με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ