ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Τάσος Τόκας: Κρεσέντο ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας - Προσβλητική επίθεση στον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:56:00 μ.μ. | |
Τάσος Τόκας
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος έχει τεράστια ευθύνη και οφείλει να καταδικάσει σήμερα κιόλας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Πιτσά, ο οποίος με προχθεσινή ανακοίνωσή του, επιτίθεται με χυδαίο και προσβλητικό τρόπο προσωπικά κατά του Πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκο Τράκα, της κ. Τσατσούλη Ευαγγελίας Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.) και των εκπρόσωπων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι επισκέφτηκαν στις 13 Ιουλίου το αμαξοστάσιο στην Αυλώνα Κρανιδίου.


Ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της συμβατικής συμπεριφοράς ο κ. Πιτσάς γράφει χωρίς ντροπή πως «Το δυστύχημα είναι ότι άνθρωποι σαν τους κ.κ. Τράκα Νίκο, Τσατσούλη Ευαγγελία και Κουντουριανό Γιώργο, οι οποίοι έχουν αρκετά χρόνια να λειτουργήσουν σε κανονικές συνθήκες εργασίας και το παίζουν «εργατοπατέρες», με τις ανοίκειες συμπεριφορές τους απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και του κάνουν τεράστια ζημιά».

Δηλαδή ισχυρίζεται ότι απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και το παίζουν εργατοπατέρες, άνθρωποι σαν τον Νίκο Τράκα, τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιπροσωπεύει 150.000 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!

Τι να πει κανείς!! Μόνο ντροπή!!

Η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, με την επίθεση στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, προσβάλει το σύνολο των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, προσβάλει τους εργαζόμενους στο Δήμο Ερμιονίδας και προσβάλει και όλους εμάς τους αιρετούς που εκπροσωπούμε τους δημότες στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου Ερμιονίδας.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι, ως δημόσια πρόσωπα, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται ακόμα και την πιο οξεία κριτική. Και επειδή έχουν την δυνατότητα να απαντούν, αυτό δεν πρέπει να γίνεται με χυδαίο, υβριστικό και απειλητικό ύφος!! Αυτά αποσκοπούν μόνο στον εκφοβισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήρθε προσκεκλημένος μετά από ομόφωνη απόφαση όχι μόνο των εργαζομένων και μελών της ΠΟΕ -ΟΤΑ του αμαξοστασίου του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας , αλλά και των άλλων εργαζόμενων που δεν είναι μέλη, με σκοπό να δει την κατάσταση ώστε να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα της υπηρεσίας καθαριότητας .

Η προχθεσινή βέβαια επίθεση στους συνδικαλιστές δεν είναι η μοναδική, αφού έχει προηγηθεί δελτίο τύπου του Δημάρχου Ερμιονίδας στις 4- 7-2022 με τίτλο «Το Σ.Ε.Τ.Α. ανέλαβε ρόλο αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας», όπου αναφέρει πως τα δελτία τύπου που εκδίδει το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας γίνεται εκ του ασφαλούς, από κλεισμένους μέσα στα γραφεία τους «εργατοπατέρες», οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια να λειτουργήσουν σε κανονικές συνθήκες εργασίας.

Σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας και οι δύο, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος , προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις τεράστιες ευθύνες τους στον τομέα της καθαριότητας, επαναλαμβάνουν συνεχώς πως η ΠΟΕ-ΟΤΕ και ο Σ.Ε.Τ.Α. έχουν αναλάβει εργολαβικά τον ρόλο της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας!! Μα με όλες αυτές τις λανθασμένες ενέργειες δεν κάνουν αντιπολίτευση μόνοι τους;

Επί της ουσίας όμως ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη και πέρα από την κριτική για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να δίνει σε ιδιώτη τμήμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, έκανε λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες για τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο και τόνισε ότι δεν τηρούνται όσα προβλέπει ο νόμος για τους εργαζόμενους ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία.

Μετά τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή για ενημέρωση των δημοτών:

1) Γιατί αντιμετωπίστηκε με αυτό τον προσβλητικό τρόπο η 3μελής αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών και εκπροσώπων των εργαζομένων στους Δήμους; Και γιατί δεν άφησαν τις κάμερες να καταγράψουν την κατάσταση των εγκαταστάσεων αν όλα ήταν καλά;


2) Αφού είναι καλές οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή γιατί καλέστηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των εργαζομένων, να επισκεφτεί το αμαξοστάσιο ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ; Για ποια προβλήματα κάλεσαν την Ομοσπονδία και το Σωματείο εργαζομένων Αργολίδας;


3) Γιατί κλείδωσαν άρον- άρον τις πόρτες του αμαξοστασίου και δεν επέτρεψαν στην αντιπροσωπεία να κάνει επιθεώρηση του χώρου; Μήπως για να μην δουν τις ελλείψεις στις υποδομές που προβλέπονται για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων; Ή μήπως για να μην δουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία ενώ έχουν πινακίδες κυκλοφορίας και βαρύνουν οικονομικά τους δημότες Ερμιονίδας, παραμένουν ακινητοποιημένα;


4) Ποιος έχει δίκιο, ο Αντιδήμαρχος που λέει ότι όλα είναι καλά και συντηρημένα τα αυτοκίνητα ή η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία αναφέρει σε Τεχνική Έκθεση, ότι δεν επαρκεί ο υφιστάμενος µηχανολογικός εξοπλισµός του ∆ήµου µας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αποκοµιδής απορριµµάτων κατά την τουριστική περίοδο, ενώ παράλληλα η εφαρµογή προγράµµατος µε διπλή ηµερήσια βάρδια για οποιοδήποτε εκ των απορριµµατοφόρων δεν ενδείκνυται, τόσο από την κατάσταση όσο και την παλαιότητα τους; Και αλήθεια τι κάνουν όλα αυτά τα παρκαρισμένα αποριμματοφόρα ; Επιπλέον γιατί δεν προέβλεψε η υπηρεσία να υπάρχει ικανός μηχανολογικός εξοπλισμός και γιατί απαξιώνουν με αυτό τον τρόπο τις δυνατότητες της υπηρεσίας;


5) Αφού είναι όλα καλά όπως ισχυρίζεται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και υπάρχει το Μητρώο Ελέγχου Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου καθώς και το αντίστοιχο Βιβλίο Συντηρήσεως, γιατί θα ξεκινήσει να καταγράφεται ο εβδομαδιαίος έλεγχος των 24 οχημάτων του Δήμου Ερμιονίδας την ερχόμενη εβδομάδα ; Μήπως τους πρόλαβαν οι εξελίξεις; Τι γινόταν τόσο καιρό;


6) Γιατί δεν περιμένουν τον έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας, αλλά επιτίθενται με τόσο μένος στον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μίλησε για τριτοκοσμικές καταστάσεις ; Αλήθεια έχουν γίνει καταγγελίες από το σωματείο των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του αμαξοστασίου και αν ναι μήπως αυτό οδήγησε σε παραίτηση τον προηγούμενο αντιδήμαρχο;


7) Ένα ιδιαιτέρως λεπτό ζήτημα είναι ότι η απόφαση 51/ 2022 του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα -Τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 25/2021 απόφασης, σχετικά με την καθιέρωση 6ήμερης εργασίας δεν έχει λάβει νομιμότητα και εκτελεστότητα, σύμφωνα με το έγγραφο που μας κοινοποίησε το Σ.Ε.Τ.Α :
Γιατί εξακολουθεί, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή να μην φέρνει νέα ρύθμιση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ημέρες εργασίας και το ωράριο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει έγκριση νονιμότητας της απόφασης που ρυθμίζει το ωράριο της 6ήμερης εργασίας του προσωπικού;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου μας απόφαση την Άνοιξη του 2021, για την καθιέρωση 6ήμερης εργασίας στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας για όλο το διάστημα μέχρι τέλους του 2023, δηλαδή μέχρι τέλους αυτής της δημοτικής περιόδου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει στην απόφαση καθορισμένο ωράριο εργασίας για το προσωπικό!! Έως το 2019, η εξαήμερη εργασία στο τομέα της καθαριότητας ίσχυε μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες και πάντα δινόταν υπερωριακή αποζημίωση για την 6η ημέρα εργασίας καθώς και 2η μέρα ανάπαυσης, τα οποία καταργήθηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ας σεβαστούν λοιπόν τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα και ας σταματήσουν τώρα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού αυτών και των εκπροσώπων τους, οι οποίοι δίνουν τα μέγιστα και κρατούν τον Δήμο μας καθαρό.

Κλείνοντας καλούμε για άλλη μία φορά τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να καταδικάσει την προσβλητική και χυδαία επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους άλλους συνδικαλιστές , να σταματήσει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και να βγει να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις του!

Τον καλούμε, ως αιρετό και σημαντικό παράγοντα της Αυτοδιοίκησης, να συνταχθεί με την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν γνώση για τις πραγματικές ανάγκες και την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα του τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ