ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Δενδροφύτευση στο Ναύπλιο από το Θερινό Πρόγραμμα Λυκείου του Πανεπιστημίου του Harvard

Δημήτρης Κωστούρος με μαθητές του Harvard
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 διοργανώθηκε εθελοντική δράση δεντροφύτευσης, με την παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων, κυρίου Δημήτρη Κωστούρου, στο δημοτικό πάρκο, στη συμβολή της παραλιακής οδού Ναυπλίου - Νέας Κίου με την οδό Οίακος (δίπλα στο κολυμβητήριο Ναυπλίου), από τους συμμετέχοντες του Θερινού Προγράμματος Λυκείου ("High School Summer Program - HSSP") του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου του Harvard.
Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard που αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο Διεθνές Γραφείο του Πανεπιστήμιου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, και αποτελεί σημαντική δραστηριότητα του προγράμματος.
Στόχος της δράσης ήταν η προσφορά του Προγράμματος προς την τοπική κοινότητα, και η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής. 
Η υπόδειξη του σημείου έγινε, έπειτα από σχετικό αίτημα, από το Δήμο Ναυπλιέων, ενώ η επιλογή των δέντρων έγινε από ειδικό γεωπόνο, συνεργάτη του Δήμου, και την προετοιμασία του εδάφους ανέλαβε συνεργείο του Δήμου.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ναυπλιέων και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Ναυπλιέων, κύριο Δημήτρη Κωστούρο, καθώς και στον ΔΟΠΠΑΤ, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, και τη συνεργασία.
Το Θερινό Πρόγραμμα Λυκείου (HSSP) αποτελεί μέρος της διαρκούς διαδικασίας ανάπτυξης αναλυτικών προγραμμάτων από το ΚΕΣ και προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες. 
Το HSSP αξιοποιεί τη μεθοδολογία αντίστοιχων προγραμμάτων του Harvard και υλοποιείται στο Ναύπλιο από ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard. 
Προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές του Harvard να εκτεθούν σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν τις διδακτικές κι επικοινωνιακές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει σε μαθητές/τριες Λυκείου την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξοικειωθούν με τον τρόπο εργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς προετοιμάζουν τα επόμενα εκπαιδευτικά τους βήματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ