ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

"Ναυτική Ναυπλιάδα 2022": Συναυλία σήμερα στο Ναύπλιο με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. | | |
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022» ξεκίνησαν στο Ναύπλιο το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και  τις 28 Αυγούστου για να δώσουν χρώμα στην πόλη με όμορφες καλοκαιρινές πινελιές.


Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» που έγινε θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου στο φετινό της πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα πλήθος πολιτιστικών, μουσικών, ψυχαγωγικών και ναυτικών εκδηλώσεων. 

Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν έκθεση εικαστικών έργων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να σαλπάρει με το πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» για ένα υπέροχο θαλάσσιο περίπατο στον Αργολικό κόλπο. Ξεχωριστή θέση στο εφετινό πρόγραμμα θα έχουν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιάτικη Καταστροφή.

Ένα πανόραμα δωρεάν εκδηλώσεων που θα πλημμυρίσουν όλες τις γωνιές της πόλης του Ναυπλίου, ευελπιστώντας να φέρουν χαμόγελα στους φίλους και στις φίλες που θα τις παρακολουθήσουν.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας διοργανώνει δράσεις με εξωστρεφές περιεχόμενο και προστιθέμενη τουριστική αξία για τον τόπο μας που προάγουν παράλληλα την πολιτιστική φυσιογνωμία και την ιστορική διαδρομή της πόλης του Ναυπλίου.
Σήμερα Κυριακή η συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου

Η ΄΄ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022΄΄ συνεχίζει την διαδρομή της στην πορεία του πολιτισμού…

Σήμερα, Κυριακή 21 Αυγούστου και ώρα 20.30, στην πλατεία Φιλελλήνων, οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης…

…θα απολαύσουν τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Ελένη Καρακάση και τον Μάκη Ψαραδέλλη…

…θα ταξιδέψουν στον καιρό, γυρίζοντας 100 ολόκληρα χρόνια πίσω στα μαύρα Μικρασιατικά γεγονότα…

…θα δεθούν με την Ιστορία…

΄΄εκεί που η πέτρα μαύρισε, ανθίσαν μενεξέδες΄΄ κατά πως λέει ο ποιητής…

Θα είμαστε εκεί…


Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022»:

Δευτέρα 22.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30
Θεατρική παράσταση από την "Αργολική Πολιτιστική Πρόταση", με το έργο "Αχ Μαρία" βασισμένο στη "Βέρα" του Κεχαΐδου.

Τρίτη 23.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30
Θαλάσσιος περίπατος στον Αργολικό Κόλπο με τον "Πήγασο" (Pegasus Cruises).Τετάρτη 24.08.2022

Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30

Μελοποιημένη ποίηση Νίκου Καββαδία, από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Νότη Χασάπη και τους Μόνικα Παπαϊωάννου, Παναγιώτη Καρούμπα και Βαγγέλη Ζερβόπουλο.

Πέμπτη 25.08.2022
Φάρος Ναυπλίου | Ώρα 20:30

Παραδοσιακή Δημοτική μουσική και τραγούδια, με τον Θοδωρή (Τεό) Παπαϊωάννου και μουσικούς της ΕΡΤ. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Χρήστος Μυλωνάς.

Παρασκευή 26.08.2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα | Ώρα 20:30

Βιβλιοπαρουσίαση «Οι κρήνες του Ναυπλίου». Έκδοση της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου και του Συλλόγου "Ο Παλαμήδης". Διάσπαρτες γκραβούρες κρηνών και οργανική μουσική από μπάντα αναπλιωτών μουσικών θα πλαισιώσουν τον χώρο και την παρουσίαση.

Σάββατο 27.08.2022
Χώρος λιμανιού «Π» | Ώρα 20:30

Τελετή Λήξης της Ναυπλιάδας - Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας. Περιδιάβαση στους δρόμους της πόλης των "Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος", με επτανησιακά τραγούδια. Ρίψη στεφάνου από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, τιμώντας τη θάλασσα του Αργολικού. Χαιρετισμοί επισήμων.

Η "βαρκαρόλα" θα πλεύσει με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες των αλιέων μας και επιβάτες τους Ζακυνθινούς! Βεγγαλικά θα φωτίσουν τον αναπλιώτικο ουράνιο θόλο.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 20.30

«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου. Θεατρικό μονόπρακτο με την Βερονίκη Αργέντζη στον ομώνυμο ρόλο. Σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ