ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Παρουσίαση των βιβλίων επικής φαντασίας του Ναυπλιώτη συγγραφέα Άγγελου Αναγνωστόπουλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. | | |
Άγγελος Αναγνωστόπουλος
Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 19:30, έλαβε χώρα στον χώρο εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου η πρώτη παρουσίαση του Ναυπλιώτη συγγραφέα Άγγελου Αναγνωστόπουλου στην πόλη του.

Ο Άγγελος μάς παρουσίασε τα δύο του βιβλία, «Το έπος της Λάεεναρ» και «Το αίμα των βασιλείων», που ανήκουν στο είδος των βιβλίων επικής φαντασίας. 

Μαζί με τον Βαγγέλη Ιωσηφίδη (επιμελητής-διορθωτής και φιλόλογος) και την Πένυ Αναγνωστοπούλου (φιλόλογος, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας) μας μίλησαν για τον κόσμο που έχει πλάσει από το μηδέν ο Άγγελος, τις ιστορίες που διηγείται μέσα σ’ αυτόν και τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνιστούν σ’ αυτές. Εκτός των άλλων, μας έδωσε και λίγες πληροφορίες για το τρίτο του βιβλίο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καλή, καθώς συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες ήρθαν για να δουν τον ντόπιο συγγραφέα να παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ναύπλιο, μετά τους περιορισμούς του COVID-19, το συγγραφικό του έργο.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001. Μεγάλωσε στο Ναύπλιο, όπου πέρασε τα σχολικά του χρόνια και πλέον ζει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Η ενασχόλησή του με το είδος του φανταστικού από μικρή ηλικία, όσον αφορά ταινίες, παιχνίδια και –φυσικά– βιβλία τον ώθησε στο να ξεκινήσει να συγγράφει δικές του ιστορίες με γνώμονα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Η πρώτη του συγγραφική απόπειρα είναι το βιβλίο «Το έπος της Λάεεναρ», το οποίο ξεκίνησε από τα σχολικά του χρόνια με στόχο να γίνει το πρώτο μέρος μίας σειράς βιβλίων φαντασίας. 

Όταν ξεκίνησε να γράφει, ήθελε να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο, κάτι δικό του, που θα ήταν όσο γίνεται αποστασιοποιημένο από τις συμβατικές έννοιες του κόσμου του φανταστικού. Ήθελε να φτιάξει έναν κόσμο με τις δικές του ιδιαιτερότητες και τη δική του ιδιοσυγκρασία, με το ανάλογο βάθος που αρμόζει σε κάτι τέτοιο.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει βιβλία αγαπημένων του συγγραφέων, παίζει επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακούει μουσική και ανεβάζει διηγήματά του στο διαδίκτυο. 

Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το ebook «13: Συλλογή Διηγημάτων Τρόμου και Σκοτεινής Φαντασίας» από τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, όπου συμμετέχει με το διήγημα «Ο Παλιός Αετός». Επίσης, συμμετείχε με ένα ποίημά του στο ebook «Once Upon a Horror Time», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 από το blog Moonlight Tales. Ακόμα, ανήκει στη συντακτική ομάδα της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ και είναι επιμελητής-διορθωτής στο Moonlight Tales.
Το έπος της Λάεεναρ

Περίληψη: Η δημιουργία της Λάεεν αποτελούσε το ύψιστο επίτευγμα του Δημιουργού Γκαράκουε. Ξεκινώντας από το μηδέν, ο Δημιουργός έφτιαξε τον κόσμο της Λάεεν, τα όντα τα οποία θα τον βοηθούσαν να τον κάνει αψεγάδιαστο και ισορροπημένο, καθώς κι εκείνα που θα τον κατοικούσαν. 

Από τη δημιουργία της, η Λάεεν δεν είχε γνωρίσει τίποτε άλλο παρά εξέλιξη, ευημερία και ως επί το πλείστον ειρήνη. Οι τρεις λαοί, Ντάνταρον, Μάλλιντορ και Ναράνταρ, ζούσαν φιλήσυχα στα βασίλειά τους κι ο καθένας φρόντιζε για τη δική του ευημερία. 

Όλα αυτά όμως αλλάζουν, όταν στην ήπειρο της Λάεεναρ μια αλλαγή στη φυσική τάξη των πραγμάτων θα διαταράξει την ειρήνη μεταξύ των φυλών και θα προκαλέσει έναν αιματηρό πόλεμο. Αυτοί που αποκαλούνταν αδελφοί θα γίνουν αδελφοκτόνοι, ενώ άλλοι θα καταπατήσουν τις αρχές στις οποίες ήταν κάποτε πιστοί. 

Μια ιστορία με φαντασία, προδοσία, ανδρεία και μάχες θα αλλάξει για πάντα τη Λάεεναρ, αλλά και τη Λάεεν στο σύνολό της, ενώ θα αποδείξει πως, εν τέλει, τίποτα δεν είναι εξ ολοκλήρου άσπρο ή μαύρο. 

Ποιος τελικά αξίζει να έχει στα χέρια του τη δύναμη για να εξουσιάζει τη Λάεεναρ; Θα επικρατήσει το καλό ή το κακό, το φως ή το σκότος; 

Το έπος της Λάεεναρ είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων υπό τον γενικό τίτλο “Η Λάεεν και το μεγαλείο της”.

Χαρακτηριστικά:

ISBN 978-618-85108-4-5

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Άγγελος Αναγνωστόπουλος

ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΦΗΣ: Ελληνικά

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 146

ΕΞΩΦΥΛΛΟ Μαλακό

ΕΚΔΟΤΗΣ Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής

Μπορείτε να προμηθευτείτε «Το έπος της Λάεεναρ» είτε από τα βιβλιοπωλεία Nafplia Bookstore και Paper Clip (Χριστόπουλος), είτε από τον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://elkistis.gr/product/%cf%84%ce%bf-%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81/
«Το αίμα των βασιλείων»

Περίληψη: Ο πόλεμος στη Λάεεναρ ανάμεσα στον Φάλαμερ και τον Φίομερ μαίνεται, ενώ οι λαοί εξακολουθούν να ματώνουν για τους θεϊκούς ηγέτες τους. Μακριά απ’ τη δίνη της μάχης, σ’ έναν ξένο τόπο, η Τελάνιεν θα αναγκαστεί ν’ αφήσει πίσω την πατρίδα της και να πάρει τον δρόμο της εξορίας. 

Όσο θα ταξιδεύει, τα λάβαρα του πολέμου θα την πλησιάζουν, προκαλώντας την να πάρει θέση σε μία διαμάχη που η ίδια θέλει να αποφύγει.

Θα μπορέσει, όμως, να φτάσει στον προορισμό της χωρίς να γίνει αυτό που απεχθάνεται;

Το αίμα των βασιλείων είναι το δεύτερο από μια σειρά βιβλίων υπό τον γενικό τίτλο “Η Λάεεν και το μεγαλείο της”.

Χαρακτηριστικά:

ISBN 978-618-85955-1-4

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Άγγελος Αναγνωστόπουλος

ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΦΗΣ: Ελληνικά

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 494

ΕΞΩΦΥΛΛΟ Μαλακό

ΕΚΔΟΤΗΣ Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14×21 cm

Μπορείτε να προμηθευτείτε «Το αίμα των βασιλείων» είτε από το βιβλιοπωλείο PaperClip (Χριστόπουλος), είτε από τον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://elkistis.gr/product/to-aima-ton-vasilion/
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ