ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Το περιστατικό που ανησύχησε την Αργολίδα: Δείτε σε βίντεο την προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους από Ελληνικά F-16

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. | | |
Προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους από Ελληνικά F-16
Θρίλερ με επιβατική πτήση που είχε απογειωθεί από την Μαδρίτη με τελικό προορισμό τον Λίβανο και θεωρήθηκε ύποπτο για αεροπειρατεία εξελίχθηκε την περασμένη Πέμπτη, 11 Αυγούστου, στο ελληνικό FIR και συγκεκριμένα πάνω από την Αργολίδα με μαχητικά F-16 να σπάνε το φράγμα του ήχου και να προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους που άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις.  

Η Πολιτική πτήση που είχε απογειωθεί από την Μαδρίτη της Ισπανίας με τελικό προορισμό την Βηρυτό του Λιβάνου προκάλεσε αναστάτωση κινητοποιώντας το ΝΑΤΟ και την Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος ενώ πετούσε στον προορισμό του έχοντας ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο, οι πιλότοι από το κοκ πιτ δεν είχαν γυρίσει το σύστημα επικοινωνίας στην ανάλογη συχνότητα.
Ως αποτέλεσμα ήταν στο Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν της Ισπανίας (CAOC Torrejón) να σημάνει συναγερμός και να δώσει εντολή άμεσης αναγνώρισης της κατάστασης. 

Το “COM LOSS” όπως αποκαλείται η κατάσταση απώλειας επικοινωνίας έχει διάφορα στάδια που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αντίδρασης ανάλογα, βάσει πρωτοκόλλου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εν προκειμένω, το αεροπλάνο – ένα Airbus A321 με 145 επιβαίνοντες – συνέχιζε την προγραμματισμένη του πορεία χωρίς να παρεκκλίνει.

Από την ΝΑΤΟϊκή βάση δόθηκε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία να ελέγξει και να διαχειριστεί την κατάσταση, όπως κι έγινε. Απογείωσε από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα 2 οπλισμένα μαχητικά F-16 τα οποία πλησίασαν το αεροπλάνο τη στιγμή που πετούσε πάνω από την Αργολίδα.

Επιβαίνοντες της πτήσης κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο το γεγονός, το οποίο δημοσίευσε στο Twitter το IntelSky.
Οι πιλότοι του Airbus ανταποκρίθηκαν άμεσα στο νόημα του Έλληνα πιλότου, και μέσω του ανάλογου καναλιού επικοινωνίας έδωσε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις.

Ωστόσο, βάσει πρωτοκόλλου τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αεροπλάνο μέχρι να εξέλθει από το ελληνικό FIR.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ