ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Εκκίνηση στις 30 Σεπτεμβρίου για το επετειακό 40ο "Σπάρταθλον"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | |
Αγώνας υπεραποστάσεων
Την τελευταία ημέρα του μήνα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση το 40ο επετειακού «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», το οποίο φέτος έχει την τιμητική του. 

Το παρών στον ιστορικότερο αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 54 χώρες του κόσμου. 

Η εκκίνηση του επετειακού 40ου Σπάρταθλον θα δοθεί, μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, και κάτω από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.

Μεγάλη η συμμετοχή αθλητών

Μεγάλο ενδιαφέρoν παρουσίασε η συμμετοχή δρομέων από όλα τα σημεία του πλανήτη καθώς οι αιτήσεις προς την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Έτσι μετά από κλήρωση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στην γραμμή αφετηρίας της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται 400 δρομείς από 54 χώρες του πλανήτη. Μεταξύ τους και 51 Έλληνες δρομείς, 45 άνδρες, και 6 γυναίκες, οι οποίοι, θα δώσουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα των 245 χιλιομέτρων, τρέχοντας επάνω στα ίδια μονοπάτια που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.

Πυρετώδεις προετοιμασίες

Καθ’ όλη την διάρκεια των θερινών μηνών, η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου, δεν σταμάτησε να εργάζεται επίμονα, προσπαθώντας να επιλύσει αρκετά ζητήματα που αφορούν την ορθή διοργάνωση του αγώνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Πολυμέρης με τον Αλυτάρχη του αγώνα κ. Παναγιώτη Αλικανιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνή Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Μπονέλη, εξέτασαν επιτόπου σημεία διέλευσης του αγώνα, διασφαλίζοντας έτσι, την ασφάλεια της διαδρομής. Ο υπεύθυνος του χώρου τερματισμού των αθλητών κ. Γεώργιος Καλαντζάκος σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης θα ρυθμίζουν όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον τερματισμό και την υποδοχή των αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους 400 δρομείς του αγώνα, τις ανάγκες τους σε υποστήριξη δίνουν και 400 εθελοντές οι οποίοι επανδρώνουν τα σημεία ελέγχου και άλλες ανάγκες των αγωνιζόμενων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται αρκετοί γιατροί και φυσιοθεραπευτές, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια όλων.

Επίσης 450 είναι και οι συνοδοί των αθλητών που θα έχουν σκοπό τη συνεχή ψυχολογική και υλική υποστήριξη των δρομέων, στα σημεία ελέγχου που επιτρέπεται απο τον κανονισμό, οι οποίοι και θα δώσουν την δική τους μάχη με την κόπωση και τον χρόνο, προκειμένου να φθάσουν οι αθλητές τους, στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία και η τοποθεσία που θα λάβει χώρα η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του επετειακού 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και όλες οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, η Διεθνής Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων (IAU) απένειμε εκ νέου την Χρυσή Ετικέτα για τον επετειακό αγώνα του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022.

Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ