ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

3ημερη εξόρμηση από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας στα μαγευτικά Μετέωρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | |
Μετέωρα
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της δραστηριότητας του 3ημέρου 28-29-30/10 με προορισμό τα μαγευτικά Μετέωρα.

Για ακόμη μια φορά σας προσκαλούμε να πεζοπορήσουμε μαζί σε ένα 3ήμερο γεμάτο μοναδικές εικόνες και ιδιαίτερες εμπειρίες που μόνο η φύση μπορεί να μας χαρίζει.

Αυτή τη φορά η Βουνοπαρέα σχεδίασε μια πολύπλευρη δραστηριότητα σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα Μετέωρα ή αλλιώς το «δεύτερο Άγιο Όρος» είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία του πλανήτη μας. Ένα πραγματικό αριστούργημα της φύσης με το σύμπλεγμα των γιγαντιαίων παλαιολιθικών βράχων να ορθώνονται ψηλά στον ουρανό. 

Ταυτόχρονα τα Μετέωρα αποτελούν και ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα της χώρας μας. Αιώνες θρησκευτικής και μοναστικής παράδοσης είναι καταγεγραμμένοι στα κειμήλια και τις τοιχογραφίες των βυζαντινών μοναστηριών.

Στην εξόρμηση αυτή, θα πεζοπορήσουμε στη σκιά των επιβλητικών όγκων, θα επισκεφθούμε τα ιστορικής σημασίας μοναστήρια και στους πιο τολμηρούς φίλους της Βουνοπαρέας θα δοθεί η ευκαιρία να σκαρφαλώσουν κάνοντας αναρρίχηση σε ένα από τα πιο φημισμένα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας. 

Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα χωριά των Τρικάλων, την ονομαστή Ελάτη και θα πεζοπορήσουμε στην εντυπωσιακή σπηλιά του Μπέη.

· Αναλυτικό πρόγραμμα:

- 1η ημέρα:

Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 05:30 το πρωί και από το Άργος στις 06:00, με προορισμό τα Μετέωρα, με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις. Κατά την άφιξή μας θα έχουμε χρόνο να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και αφού ξεκουραστούμε από το ταξίδι θα πεζοπορήσουμε προς…το ηλιοβασίλεμα. 

Με αφετηρία την παλιά πόλη της Καλαμπάκας και συγκεκριμένα την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα πεζοπορήσουμε και ανηφορίζοντας σταδιακά, θα προσεγγίσουμε τη βάση του εντυπωσιακού όγκου στον οποίο βρίσκεται η Ι.Μ. Αγίας Τριάδας και συνεχίζοντας θα βρεθούμε στο σημείο με την καλύτερη θέα στα Μετέωρα ώστε να απολαύσουμε την «χρυσή ώρα» του Ήλιου. 

Αφού βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες, στη συνέχεια θα μας παραλάβει το λεωφορείο ώστε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ετοιμασίες για επίσκεψη στη νυχτερινή Καλαμπάκα. Η όψη των τεχνητά φωτισμένων βράχων από τα χαμηλά της Καλαμπάκας είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και απόκοσμη, θαρρεί κανείς πως οι βράχοι αιωρούνται.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ.

- 2η ημέρα:
Τη δεύτερη ημέρα θα δημιουργηθούν δύο ομάδες, ανάλογα με το ενδιαφέρον, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα ακολουθήσουν ξεχωριστό πρόγραμμα.

Για τους τολμηρούς της παρέας, μπορεί να υπάρξει, κατόπιν συνεννόησης, ξεχωριστό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει αναρρίχηση, με την καθοδήγηση τοπικού συνοδού. Για όποιον το επιλέξει μπορούμε να σας εγγυηθούμε, ότι πέρα από την μοναδική εμπειρία της αναρρίχησης θα έχετε σίγουρα και τις καλύτερες φωτογραφίες.

1η ομάδα:
Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε να πεζοπορήσουμε στη σκιά των επιβλητικών γιγάντων και στα χνάρια των πρώτων μοναχών. Ανάμεσα στους θεόρατους βράχους, εκεί που στο πολύ μακρινό παρελθόν κυλούσαν νερά, θα ακολουθήσουμε την πιο χαρακτηριστική κυκλική διαδρομή των Μετεώρων. Με αφετηρία το βράχο της Ντούπιανης ξεκινάμε την πεζοπορία μας σε μονοπάτι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και γεωλογικής αξίας που θα μας οδηγήσει στην Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια της διαδρομής κατηφορίζουμε για ένα ξεχωριστό σημείο ενδιαφέροντος, τη Δρακότρυπα κάτω από την Ι.Μ. Βαρλαάμ. Στο τέλος της διαδρομής θα συναντηθούμε με τη υπόλοιπη ομάδα για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα της ημέρας.

2η ομάδα:
Ύστερα από το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με το οποίο και θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μοναστήρια των Μετεώρων. Πρώτη μας στάση η Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά και συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα βρεθούμε στα δύο μεγαλύτερα, πιο εντυπωσιακά και σημαντικότερα μοναστήρια της περιοχής, την Ι.Μ. Βαρλαάμ και το Μεγάλο Μετέωρο.
Αφού οι δύο ομάδες ενωθούν, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και ύστερα για φαγητό.
Μετά την απαραίτητη ξεκούραση και για όποιον το επιθυμεί, η ημέρα μας θα κλείσει με βραδινή επίσκεψη στα πανέμορφα Τρίκαλα για τοπικούς μεζέδες και βόλτες.

- 3η ημέρα:
Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας ξεκινάει με πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ελάτη, το μεγαλύτερο και ομορφότερο χωριό των Τρικάλων. Η Ελάτη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Κόζιακα και πνιγμένη μέσα σε πυκνά δάση ελάτης, δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία της. 

Από την άκρη του χωριού ξεκινάει μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα έλατα, τις φτέρες και τις αγριοφράουλες που θα μας οδηγήσει στη σπηλιά του Μπέη. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με μεγάλο άνοιγμα και βάθος και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το νερό που το διασχίζει καθώς και οι δύο είσοδοι που έχει, μία από την Ελάτη και μία από την πλευρά της Πιάλειας. Αναλόγως των συνθηκών ίσως μας δοθεί η δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα πρώτα μέτρα του σπηλαίου και με αναμμένους τους φακούς μας να θαυμάσουμε τον εσωτερικό διάκοσμό του.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε για φαγητό και με βαριά καρδιά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με σύντομες στάσεις, θα επιστρέψουμε στη βάση μας αργά το βράδυ.

· Πληροφορίες διαδρομών:
- 1η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 2 χλμ, Υψομετρική διαφορά: 260μ., Ώρες: 1:30
- 2η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 8 χλμ, Υψομετρική διαφορά: 310μ., Ώρες: 4:00
- 3η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 5+5 χλμ, Υψομετρική διαφορά: 400μ., Ώρες: 5:00
Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

· Παροχές δραστηριότητας:
-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο
-Τοπικές μετακινήσεις (βάσει προγράμματος)
-Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο
-Έμπειροι (2) συνοδοί βουνού
-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%
Δεν περιλαμβάνεται:
-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Απαραίτητος εξοπλισμός:
Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, φακός, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο, σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.
Να τονίσουμε ότι πλέον το σκηνικό του καιρού αλλάζει σταδιακά, οπότε φροντίζουμε για το σωστό ρουχισμό και γενικότερα εξοπλισμό μας.

· Πληροφορίες:

Η Βουνοπαρέα συνιστά σε όλους τη χρήση μάσκας κατά την παραμονή μας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την πραγματοποίηση rapid ή self test 24 ώρες πριν την συμμετοχή στην εκάστοτε δραστηριότητα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στον λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΜΕΤΕΩΡΑ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.

Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ