ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Διήµερο με σηµαντικές εκδηλώσεις µνήµης στη Νέα Κίο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:54:00 μ.μ. | | |

Επιτροπή Μνήµης Νέας Κίου
 Την περίοδο αυτή κορυφώνονται, σε όλη τη Χώρα, οι εκδηλώσεις µνήµης, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Η Επιτροπή Μνήµης Νέας Κίου του ∆ήµου Άργους-Μυκηνών, διοργανώνει, κατά το διήµερο στις 17 και 18 Σεπτεµβρίου, σηµαντικές εκδηλώσεις µνήµης, σε συνέχεια των εκδηλώσεων και δράσεών της από την αρχή του έτους, που θα συνεχισθούν µέχρι το τέλος του έτους που διανύουµε. 

• Το Σάββατο 17 Σεπτεµβρίου, θα διεξαχθεί ο 7ος ∆ΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ “Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο” µε διαδροµές µήκους 11 και 5,5 χιλιοµέτρων και διαδροµές για παιδιά και περιπατητές (πλατεία Ν. Κίου - Βάλτος - Παραλία). 

Οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 5.30 µ.µ. από την πλατεία ∆ηµάρχου Κατριλιώτη, στην οποία θα γίνουν και οι τερµατισµοί. Οι απονοµές θα γίνουν στις 7.15 µ.µ. 

Ο ∆ρόµος Μνήµης διοργανώνεται από την Επιτροπή Μνήµης, το ΝΠ∆∆ του ∆ήµου Άργους-Μυκηνών «Κοινωνική Μέριµνα και Αθλητισµός» και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόµων ∆ροµέων Αργολίδας. 

Την ίδια ηµέρα (Σάββατο 17 Σεπτεµβρίου), στις 8.30 µ.µ., στον χώρο του παλιού σινεµά της Νέας Κίου, επί της επαρχιακής οδού Ν. Κίου-Άργους (εκεί λειτούργησε το πρώτο µεταξουργείο της Ν.Κίου, από τον Χρήστο ∆ελή, πρώτο Κοινοτάρχη της Νέας Κίου, και αργότερα το πρώτο σινεµά «Σινέ Πλαζ»), θα παρουσιασθεί, σε πρώτη προβολή, το ντοκιµαντέρ µικρού µήκους “ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ”, που αναφέρεται στην εγκατάσταση των προσφύγων στη Νέα Κίο. 

Θα ακολουθήσει µουσικοθεατρική παράσταση, µε τίτλο: “ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ” (Σινέ Πλαζ), από τη ∆ηµοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου, µε τη συνοδεία ορχήστρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 • Την Κυριακή 18 Σεπτεµβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό της “ΘεοµάναςΟδηγήτριας” Νέας Κίου, µετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί Μνηµόσυνο για τους πεσόντες κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία και τη Μικρασιατική καταστροφή, για όσους αναπαύονται στη Μικρά Ασία και για όσους έφυγαν µε την πίκρα της προσφυγιάς, αλλά κατάφεραν να στήσουν νέες πατρίδες, αντάξιες αυτών που έχασαν. Ακολουθεί στις 10.30 π.µ., η επίσηµη Επιµνηµόσυνη δέηση, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. 

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Νέας Κίου. 

Ας είµαστε όλοι εκεί!! 

Γιατί φέτος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ