ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησε ο δωρεάν έλεγχος με μαστογραφία και Τέστ Παπ στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:49:00 μ.μ. | |
“Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”
Από το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου η 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Ο έλεγχος διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ( Π. Ε Αρκαδίας) σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ).

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.
Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, βρίσκεται στο Δημοτικό Γήπεδο Άστρους. Oι ενδιαφερόμενες, από την περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας , μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27553 61202, 27553 61203 και 2713610243 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τον χώρο που θα λειτουργεί η κινητή μονάδα του ΕΙΟ επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς μαζί με το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη, οι οποίοι είχαν συνάντηση και στο Δημαρχείο στο Άστρος, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας στην περιοχή.

Τόσο ο κ. Χρονάς όσο και ο Δήμαρχος κάλεσαν τις γυναίκες της περιοχής να κλείσουν το ραντεβού τους, αφού η πρόληψη σώζει ζωές.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ