ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ναύπλιο: Έκθεση με ενδύματα των προσφύγων της Μικράς Ασίας στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | |
ΠΛΙ
 Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου (ΙΒΠ) οργανώνουν εκδηλώσεις για την επέτειο Μνήμης 100 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος άνοιξε την έκθεση με θέμα «Ενδυματολογικοί Κώδικες: Τα ενδύματα των προσφύγων της Μικράς Ασίας απ’ τις Συλλογές του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου» στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ «Σοφρώνη 13».
Η έκθεση περιλαμβάνει τοπικές φορεσιές και φωτογραφικό υλικό τόσο απ’ τη Μικρά Ασία όσο και απ’ τις περιοχές μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ελλλάδα. Σκοπό έχει ν’ αναδείξει την ποικιλομορφία των ελληνικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας, να τονίσει τη δυναμική του ενδύματος να ορίζει πολιτισμικές ταυτότητες και να είναι κινητήρια δύναμη μνήμης.

Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό από σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τις ώρες 10.00-14.00, κάθε μέρα.
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 10.00-15.30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Μικρά Ασία: Ιστορία-Πολιτισμός» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Harvard. 

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email pff@otenet.gr ή στο τηλέφωνο 2752028947 (Κασσιανή Πλατή 9.00-14.00).
Τις Τετάρτες του μηνός Σεπτεμβρίου θα γίνονται εκδηλώσεις σχετικές με τη Μικρασιατική Καταστροφή όπως παρουσίαση βιβλίου, προβολή ταινίας, συζητήσεις για τους πρόσφυγες του συνοικισμού «Νέο Βυζάντιο» και της Νέας Κίου, στην αυλή του Μουσείου (το πρόγραμμα θ’ ανακοινωθεί εγκαίρως).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ