ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Τεράστιες προσπάθειες στην κυκλοφοριακή εκπαίδευση έχουν γίνει στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:38:00 μ.μ. | |
Πάρκο κυκλοφοριακής εκπαίδευσης
Από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τις 6 Ιουνίου 2022 εκπαιδεύτηκαν πάνω από 3.500 μαθητές τόσο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και δευτεροβάθμιας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων παραχώρησαν, πλήρως ανακαινισμένο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και διοργάνωσαν τις επισκέψεις των σχολικών μονάδων.
 
Ταυτόχρονα, το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου , όπου τα στελέχη της συνόδευαν τους μαθητές κατά την οδήγησής τους στο Πάρκο, ταυτόχρονα τους ενημέρωναν για τον Κ.Ο.Κ.

Αναφορά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Ναύπλιο κάνει με εκτενές άρθρο το επίσημο site  Ευρωπαϊκής  Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (European Road Safety Charter) στο οποίο  αναφέρει:

Τεράστιες προσπάθειες στην Κυκλοφοριακή Εκπαίδευση έχουν γίνει στο Ναύπλιο από το My Grand Road - Mgr φτάνοντας πάνω από 3.500 μαθητές και διδάσκοντας τους,  τους κανόνες της Οδικής Ασφάλειας!

Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές. Από τη μια πλευρά έχουμε την άγνοια κινδύνου από τους γονείς κι από την άλλη την έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς. Η αλλαγή της καθημερινότητας στην μετακίνηση της τοπικής κοινωνίας διαμορφώνει την γενική εικόνα της περιοχής.

Η συνεργασία με άλλους φορείς είναι απαραίτητη προκειμένου να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Η πρώτη και βασική συνεργασία είναι ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Ναυπλίου όπου μας παραχώρησε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αλλά επίσης διοργάνωσε και τις επισκέψεις των σχολικών μονάδων. Δεύτερος συνεργάτης είναι το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου , όπου τα στελέχη της Τροχαίας συνόδευαν τους μαθητές κατά την οδήγησής τους στο Πάρκο και ταυτόχρονα τους ενημέρωναν για τον Κ.Ο.Κ.

Το έργο μας αποτελείται από εκπαίδευση μαθητών στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο. Από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα 6 Ιουνίου 2022 εκπαιδεύτηκαν πάνω από 3.500 μαθητές τόσο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και δευτεροβάθμιας.

Πάνω από 3.500 μαθητές προσήλθαν στο Πάρκο. Η δυναμική μια περιοχής όπως η πόλη του Ναυπλίου είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσεις αν υπάρχει βελτίωση λόγω της μικρής εδαφικότητας .

Διαπιστώσαμε , έστω και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του Πάρκου , πολλά παιδιά πλέον χρησιμοποιούν κράνος ασφαλείας επίσης να κάθονται στα πίσω καθίσματα και α φοράνε ζώνη ασφαλείας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί η άμεση διάδοση στην τοπική κοινωνία. Η επανάληψη είναι σημαντική για να έχουμε αλλαγή της κουλτούρας μας. Στο Πάρκο οι μαθητές κατανοούν τους κανόνες του ΚΟΚ , οδηγούν ποδήλατο με ασφάλεια και συνάμα είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη δράση - βήμα, την Ποδηλατοβόλτα στην πόλη του Ναυπλίου.

Η κυκλοφοριακή αγωγή θα πρέπει να είναι εκπαιδευτικό μάθημα εντός σχολικών ωρών σε όλες τις τάξεις. Εμείς καταφέραμε με την επαναλειτουργία του Πάρκου από τον Δημοτικό Οργανισμό του Δήμου Ναυπλίου να το ανακοινώσουμε στους εκπαιδευτικούς της περιοχής και της ευρύτερης με σκοπό την προσέλευση μαθητών. 

Πολλοί εκπαιδευτικοί μας ενημέρωναν ότι δήλωσαν να υλοποιήσουν πρόγραμμα στο σχολείου τους το σχολικό έτος 2021-22 επειδή λειτούργησε το Πάρκο ξανά οπότε θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους ικανοποιητικά. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά παρατημένα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής , αν μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, θα είναι ο βασικός πυλώνας της εκπαίδευσης.

Οι πληροφορίες σχετικά με το έργο και τα αποτελέσματά του έχουν μοιραστεί μέσα από το διαδίκτυο αλλά και από εκδηλώσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο στο Ναύπλιο αλλά και πέραν αυτού. Μέσα από διαλέξεις αλλά και αρθρογραφία προσπαθούμε να διανέμουμε την Καλή Πρακτική που χρησιμοποιούμε και σε άλλους φορείς .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ