ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Άμεσα ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας- πτηνοτροφίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. |
Πρόβατα
Ακούσαµε α̟πό τον κ. Πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το βήµα της ∆ιεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πριν λίγες ηµέρες ότι µε το ποσό των 89 εκ. € θα στηρίξει την κτηνοτροφία της χώρας.

Κατ αρχήν το ποσό αυτό είναι πολύ λίγο για να αντιµετωπιστεί, έστω µέρος της τεράστιας αύξησης των τιµών των ζωοτροφών, που ξεπερνάει το 100% και σε συνδυασµό µε την αύξηση της τιµής της ενέργειας (πετρέλαιο-φυσικό αέριο ηλεκτρική ενέργεια) δηµιουργείται ένα εκρηκτικό µίγµα αύξησης του κόστους παραγωγής, που παρά την αύξηση των τιµών γάλακτος και κρέατος (25-30%) δεν αντιµετωπίζεται χωρίς την ουσιαστική και γενναία στήριξη των κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων και µελισσοκόµων από την πολιτεία.

Ζητάµε την αύξηση του ποσού των 89 εκ. € σε 150 εκ. € και τη διαβούλευση των κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών φορέων (ΣΕΚ- ΠΕΚ- Συντονιστικό Α.Μ.Θ.), όπως εξάλλου είχατε δεσµευτεί µαζί τους, για να ακούσετε και τις θέσεις µας, όσον αφορά τα κριτήρια και το χρόνο που θα δοθεί η όποια στήριξη.

Όσον αφορά τις τιµές πώλησης του αιγοπρόβειου γάλακτος για την ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2022-2023, µετά από συναντήσεις, διαβουλεύσεις – ηµερίδες που έχουµε κάνει τους τελευταίους δύο µήνες και µε την συµµετοχή πρωτοβάθµιων Συνεταιρισµών –

Συλλόγων και κτηνοτρόφων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητάµε τιµές 1,80 € για το πρόβειο και το 80% αυτής της τιµής για το γίδινο, ως κατώτερη τιµή εκκίνησης, µε δεδοµένο ότι το µέσο κόστος ενός κιλού πρόβειου γάλακτος είναι 1,64 € χωρίς να υπολογίζεται η εργασία µας.

Ζητάµε τη στήριξή σας γιατί αν δεν γίνουν αυτά τα ελάχιστα, που αναφέρονται πιο πάνω, η καταστροφή της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας δεν θα είναι απειλή αλλά πραγµατικότητα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ