ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Υδάτινα πεδία και υδατοδρόμια άμεσα στα συλλογικά όργανα του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | | |
Τάσος Λάμπρου
Τέλος Καλοκαιριού ενημερωθήκαμε με δελτίο τύπου από ιδιωτική εταιρεία ότι έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και έχει λάβει τις κατάλληλες πρώτες αδειοδοτήσεις για την χωροθέτηση υδάτινου πεδίου μέσα στο λιμάνι του Πορτοχελίου.

Φυσικά και στον παρελθόν είχαν παρουσιαστεί και άλλες προτάσεις, άλλα σχέδια χωροθετήσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων στο Δήμο Ερμιονίδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα στάλθηκε τόσο στον Δήμαρχο ,στην διοίκηση του Δήμου ,στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων επιστολή από την ένωση ξενοδόχων Ερμιονίδας στην οποία παρουσιάζει σοβαρές ενστάσεις για την προτεινόμενη χωροθέτηση αυτής της μονάδας στο λιμάνι του Πορτοχελίου, και διατύπωσαν το αίτημα το θέμα να απασχολήσει το ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ,τους άλλους κοινωνικούς εταίρους ,αλλά και ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Την τρίτη 04/10/2022 υποβάλαμε αίτημα το θέμα να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ,και να εισέλθει ως έκτακτο, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ,στην κοινή επιστολή μας που καταθέσαμε εγώ, και ο δ.σ Τάσος Τόκας επισημάναμε την αναγκαιότητα τέτοια σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο μας απαιτείται να απασχολούν τα συλλογικά πολιτικά όργανα του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Ο Δήμαρχος κ Γ. Γεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι το θέμα της επόμενες ημέρες θα απασχολήσει αρχικά το συμβούλιο της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ, όλους τους φορείς του Τουρισμού, θα γίνει πολύπλευρη ενημέρωση ,και παρουσίαση των θέσεων από όλες τις πλευρές ,εταιρίες , συλλόγους ,κοινωνικούς εταίρους και στην συνέχεια θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου μας.

Στην συνέχεια, στην τοποθέτηση μου τόνισα ότι πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και σύντομα η παραπάνω διαδικασία , να δούμε το θέμα διεξοδικά , με υπευθυνότητα και να φέρουμε στην επιφάνεια όλες τις προηγούμενες προτάσεις και αποφάσεις του Δήμου μας σχετικά με χωροθετήσεις υδατοδρομίων η υδάτινων πεδίων σε περιοχές του τόπου μας ,που είχαν ληφθεί στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους.

Πάντως θεωρώ ότι η παρούσα πρόταση ,η οποία παρουσιάστηκε χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση πάσχει , δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις ,εμείς που πιστεύουμε στον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ , πρώτα σχεδιάζουμε, μετά παρουσιάζουμε την πρόταση μας ,ακολουθεί η απαραίτητη διαβούλευση και στην συνέχεια η υλοποίηση του σχεδίου. Στην περίπτωση που εξετάζουμε τίποτα από τα παραπάνω δεν εφαρμόστηκε.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ