ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ευχαριστήρια ανακοίνωση - ενημέρωση για εργασίες διαμόρφωσης στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. | |
Φυλακές
Το σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Δ/νση του Καταστήματος για την αναβάθμιση των υποδομών του χώρου εργασίας αρμοδιότητάς τους, τόσο σε θέματα ασφαλείας και συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων, όσο και σε θέματα διαβίωσης των κρατουμένων. 

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, υλοποιήθηκαν οι προτάσεις του σωματείου, τόσο από το Οικονομικό τμήμα του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την εύρεση και την ανάκτηση των απαραίτητων κονδυλίων: 

1. για το σημαντικότερο τομέα του Καταστήματος που αφορά στο θέμα της ασφάλειας, τόσο για το προσωπικό όσο και για τους κρατουμένους. Στο νευραλγικό αυτό τομέα, ο οποίος στα περισσότερα σημεία είχε καταστραφεί ή υπολειτουργούσε από το 2013, έπεσε το μεγαλύτερο βάρος με την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας όπως: 

α) κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, 

β) κεντρικό σύστημα ελέγχου και καταγραφής συμβάντων (control room), 

γ) δημιουργία σκοπιάς ασφαλείας στην ακτίνα Γ’,

δ) κιγκλιδώματα πριν την είσοδο των ακτινών για την αποτροπή έκνομων ενεργειών, 

ε) τοποθέτηση προβολέων περιμετρικά του Καταστήματος με νέας τεχνολογίας για καλύτερο φωτισμό – μεγαλύτερη ορατότητα άρα και ασφάλεια. 

Πλέον υπάρχει ένας ισχυρός σύμμαχος στην πλευρά των υπαλλήλων, με την καταγραφή όλων των έκνομων ενεργειών και την πραγματική αποτύπωση των συμβάντων, ώστε να φανεί ποιοι είναι οι πραγματικοί ιθύνοντες. 
(η εικόνα έχει αλλοιωθεί για θέματα ασφαλείας)

2. σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας: α. την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ώστε να υπάρχει συνεχώς ζεστό νερό στα κελιά και στους υπόλοιπους χώρους του Καταστήματος, β. την αλλαγή παλιών ενεργοβόρων συσκευών 15ετίας (air-condition, ψυγεία, Η/Υ, εκτυπωτών κτλ) με νέες αποδοτικότερες, γ. την αλλαγή όλων των λαμπτήρων και την τοποθέτηση προβολέων περιμετρικά του Καταστήματος με νέας τεχνολογίας (οι οποίοι συνδυάζουν οικονομία αλλά και καλύτερο φωτισμό για μεγαλύτερη ορατότητα άρα και ασφάλεια), δ. την αλλαγή παλιού φούρνου (λόγω βλάβης και παλαιότητας) με νέο στο μαγειρείο του Καταστήματος, ώστε η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση των εξόδων ως προς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ορατή, 

3. σε θέματα διαμόρφωσης: 

α. την βαφή όλων των χώρων του Καταστήματος (εξωτερικοί τοίχοι, γραφεία, χώροι κράτησης, σχολείο κ.τ.λ.), [3] 

β. την ανακατασκευή του χώρου wc των υπαλλήλων του Καταστήματος, 
γ. τη διαμόρφωση του χώρου παρκινγκ επισκεπτών – συνηγόρων με διαγράμμιση των θέσεων σε απλές και σε ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), [4] 
δ. το βάψιμο και την τοποθέτηση πλακιδίων στο χώρο αναμονής κοινού - wc, [5] 

ε. την διαμόρφωση της εισόδου του χώρου του Καταστήματος – κτίριο Εξωτερικής Φρούρησης: 1. βάψιμο κτιρίου, 2. τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα, 3. τοποθέτηση πλακόστρωτου, [6] 
στ. δημιουργία και τοποθέτηση μαρμάρινου παγκακιού και τραπεζιού, για χρήση τους από το κοινό και τους επισκέπτες, [7] 
ζ. τοποθέτηση μαρμάρων στην Εκκλησία εντός του Καταστήματος, η οποία υλοποίησή τους έγινε από εργαζόμενους κρατούμενους, και εδώ φαίνεται η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για την υλοποίηση των εργασιών. 

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες - προμηθευτές, κάποιοι από τους οποίους έκαναν αφιλοκερδώς δωρεές σε υλικά. Δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καμία εργασία χωρίς την αμέριστη βοήθεια των παραγόντων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βοήθησαν (με την εύρεση των απαραίτητων κονδυλίων) στην υλοποίηση του οράματός μας για την αλλαγή αυτού του τόσο χρονικά απαξιωμένου χώρου εργασίας και διαβίωσης, που λέγεται Κατάστημα Κράτησης. 

Εμείς σαν σωματείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για την υπομονή τους μέχρι την ολοκλήρωση των ιδεών και των προτάσεών μας. Παραμένουμε δίπλα τους, προσπαθώντας συνεχώς να επιλύουμε τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται. Χρέος μας, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εντός και εκτός του Καταστήματος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤ. ΚΡΑΤ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ο Πρόεδρος 
Δημήτριος Κόλλιας

Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Τζάφας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ