ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

1η Νοεμβρίου: Για πιο λόγο από σήμερα οι άνδρες αφήνουν μουστάκι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. | | |
MOVEMBER
Πρώτη Νοεμβρίου σήμερα και πολλοί άνδρες θα αρχίσουν να αφήνουν μουστάκι. Εκατοντάδες χιλιάδες μουστάκια σε όλο τον κόσμο ξεκινούν να μεγαλώνουν, από σήμερα 1η Νοεμβρίου. Ο λόγος; 

Το κίνημα MOVEMBER, που παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη


Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια ως ο μήνας για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων, στο πλαίσιο του κινήματος Movember, που πήρε το όνομά του από τον συνδυασμό των λέξεων «Moustache» (μουστάκι) και «November» (Νοέμβριος). Κατά τον μήνα αυτό, λοιπόν, οι άντρες καλούνται να ξυριστούν τελείως στις αρχές του Νοεμβρίου (ιδανικά την 1η Νοεμβρίου) και στη συνέχεια να αφήσουν μουστάκι, που θα μεγαλώνει καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα.

Στόχος της παγκόσμιας αυτής εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη, καθώς και η υποστήριξη προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου. Με το Movember, οι άνδρες του πλανήτη μεγαλώνοντας μουστάκι, ενθαρρύνουν άλλους άνδρες να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πώς ξεκίνησε η κίνηση

Όπως πολλές μεγάλες ιδέες, το Movember ξεκίνησε το 2003 από δύο φίλους που τα έπιναν σε ένα μπαρ. Ο Travis Garone και ο Luca Slattery έπιναν μπίρες σε μπαρ στη Μελβούρνη, όταν το θέμα της μόδας ήρθε στο τραπέζι. Οι δύο τους άρχισαν να αναρωτιούνται: «Γιατί εξαφανίστηκε το μουστάκι από τη μόδα;» 

Η ιδέα του Movember προέκυψε από εκείνη την κουβέντα και οι δύο φίλοι βρήκαν ακόμη 30 άνδρες έτοιμους να μεγαλώσουν το μουστάκι τους. Στην αρχή δεν υπήρχε κάτι μεγαλύτερο από την ιδέα ενός μουστακιού. Λίγο αργότερα όμως, το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Προστάτη της Αυστραλίας εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία. Από τότε αναπτύχθηκε ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην υγεία των ανδρών.

Το Movember έχει μεγάλη σημασία, γιατί είναι σαν μια υπενθύμιση στους άντρες να φροντίζουν τους εαυτούς τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ