ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Μουσικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. |

«Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας»
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου διοργανώνουν στο Βουλευτικό, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 μουσικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας»

Ένα πρόγραμμα μουσικής και ποίησης από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από την όπερα του «Ελπίς Πατρίδος» σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Θα υπάρξουν επίσης τραγούδια από μελοποιημένα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται μέσα από απαγγελίες ποιημάτων, κείμενα των αγωνιστών του 1821 και του Ιωάννη Καποδίστρια, που υμνούν το θάρρος και την πίστη τους στον αγώνα για ελευθερία και ειρήνη.
Μουσική: Γιώργος Κουρουπός Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Πιάνο: Θοδωρής Τζοβανάκης Αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της Ειδικής Επετειακής Εκδήλωσης ‘’Εν Ναυπλίω...Εικόνες κι Αναφορές στ’ Άνάπλι του Άγώνα’’ και τις Βραβεύσεις που θα ακολουθήσουν με την επίδοση αναμνηστικών Τιμητικών Μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συνεισφορά τους στο θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά όπως αρμόζει στην περίσταση την επέτειο των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου. Τιμούμε τους ήρωες της πόλης μας που παλέψανε για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του έθνους μας, φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Διδασκόμαστε από την ιστορία και πορευόμαστε με ενότητα και ομοψυχία γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε και τίποτα δεν θα μας χαριστεί στο μέλλον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ