ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Κ.Γκόνης για το Στρατόπεδο Ναυπλίου: Πόσο συμφέρουσα είναι η συμφωνία για τους δημότες;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου Κώστας Γκόνης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου για το θέμα του Στρατοπέδου Ναυπλίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκόνης ανέφερε:

"Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος συνυπέγραψε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας (ΠΣΣ) σύμφωνα με το οποίο ανέλαβε υποχρεώσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 22/6/2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν λάβει γνώση του συμφωνημένου Πρωτόκολλου. Παρόλα αυτά ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από τους συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση που έκφρασε την αντίθεσή της και το καταψήφισε.

Το ΠΣΣ προβλέπει την αποδέσμευση 160 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Ναυπλίου και την παραχώρησή του στο Ταμείο Εθνικής Άμυνα,ς πολεοδομημένο και ενταγμένο στο σχέδιο πόλεως Ναυπλίου. Ακόμη ποχρεώνει το δήμο να επωμιστεί υπέρογκες και ακοστολόγητες δαπάνες με αντάλλαγμα 30 στρέμματα για κατασκευή σχολείου. Αναφέρονται αναλυτικά στο παράρτημα.

Ο Δήμαρχος πανηγυρίζει και κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία.

Πόσο όμως συμφέρουσα είναι αυτή η συμφωνία για τους δημότες;

Ο Δήμος χάνει την έκταση των 160 στρεμμάτων που ουσιαστικά του ανήκει, αφού αποδεσμεύεται από την Εθνική Άμυνα και πρέπει να του παραχωρηθεί.

Επιπλέον ο δήμος επιβαρύνεται με την υποχρέωση να τα πολεοδομήσει και να τα εντάξει στο σχέδιο πόλης Ναυπλίου, προκειμένου να δημιουργηθούν οικόπεδα για λογαριασμό του ΤΕΘΑ με πολλαπλάσια αξία. Η επιβάρυνση του Δήμου είναι τεράστια γιατί θα υποχρεωθεί να εξυπηρετήσει με υποδομές έναν νέο οικισμό με πληθυσμό περίπου 2000 κατοίκων.

Αν ενταχτούν στο σχέδιο πόλης 160 στρέμματα του στρατοπέδου τότε δεν πρόκειται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι περιοχές του «Προφήτη Ηλία», «Γλυκιά» κλπ. Άρα πετάει στα σκουπίδια τις προσδοκίες εκατοντάδων συμπολιτών μας που έχουν γη στην περιοχή και τόσα χρόνια περιμένουν να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης για να την αξιοποιήσουν.

Με προσωπική ευθύνη λοιπόν του κ. Κωστούρου η πόλη του Ναυπλίου αντί να διεκδικήσει τη γη που ουσιαστικά ανήκει στους δημότες της και θα έλυνε μια σειρά ζωτικά προβλήματα για την πόλη (στεγαστικό, Πράσινο, αθλητικούς χώρους, αναψυχή κλπ), τη χαρίζει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας έναντι πινακίου φακής. Χρεώνει δε τους Δημότες με υπέρογκα ποσά τα οποία για χρόνια θα πληρώνουν.

Επίσης το πολυδιαφημιζόμενο από τον Δήμαρχο σχολείο που πρόκειται να χτιστεί στο χώρο που παραχωρείται θα στοιχίζει στους Δημότες 262.000 ευρώ ενοίκιο προς το Υπουργείο. Αυτό το σχολείο θα μπορούσε να χτιστεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία από τις εισφορές σε γη με την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου συνεπής στην εντολή που έλαβε από τους δημότες καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επαίσχυντη αυτή συμφωνία και καλεί τους δημότες Ναυπλίου σε συ στράτευση για να μην εφαρμοστεί η επαίσχυντη συμφωνία.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συμφωνα με το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ:

1. Ο Δήμος Ναυπλιέων αναλαμβάνει τη διαδικασία της Πολεοδόμησης την ένταξη στο σχέδιο πόλης και να αποδώσει τις κατάλληλες χρήσεις γης και όρους δόμησης στην ΤΕΘΑ.

2. Ο Δήμος Ναυπλιέων θα εκτελέσει και θα υλοποιήσει με μέριμνα και δαπάνες του, όλες τις αναγκαίες εργασίες που θα απαιτηθούν, προκειμένου να αποδεσμευτούν κτίρια και υποδομές εάν βρίσκονται εντός της προς πολεοδόμηση έκτασης του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου.

3. Η ετήσια αποζημίωση για την έκταση που θα παραχωρηθεί αρχικά στο Δήμο για την κατασκευή σχολείων ανέρχεται σε ετήσιο μίσθωμα 54.000 ευρώ για τρία έτη.

4. Ο Δήμος Ναυπλιέων δεσμεύτηκε για την ανάληψη εκτέλεσης και υλοποίησης, με μέριμνα και δαπάνες του, των παρακάτω εργασιών.

α. Την ανέγερση νέου μεταλλικού κτηρίου ή την επισκευή υφισταμένου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ενεργού στρατοπέδου, σε αποθηκευτικούς χώρους.

β. Την ανέγερση νέου μεταλλικού κτηρίου ή την επισκευή υφισταμένου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αποθηκευτικούς χώρους της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

γ. Την ανέγερση νέου μεταλλικού κτηρίου ή την επισκευή υφισταμένου προκειμένου να λειτουργήσει ως Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ).

δ. Την κατασκευή περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ, στα όρια της παραχωρούμενης έκτασης του στρατοπέδου.

ε. Την κατασκευή νέου περιμετρικού φωτισμού και του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ασφάλειας (ΗΣΑ).

στ. Την αναδρομολόγηση – διαχωρισμό των δικτύων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΥΑΝ,ΔΕΔΔΗΕ-ΟΤΕ κλπ).

ζ. Την αναδρομολόγηση των δικτύων αποχέτευσης, άρδευσης και απορροής όμβριων υδάτων.

η. Τη μεταφορά και επαναλειτουργία των δύο αντλιών καυσίμου τύπου πεζοδρομίου, με τις αντίστοιχες δεξαμενές τους, σε θέση που θα υποδειχθεί από τη Στρατιωτική Υπηρεσία.

Για τα 4 α, β ,γ, δ, ε, στ, ζ , η θα απαιτηθεί ένα ποσό το οποίο θα έπρεπε να είχε κοστολογηθεί πριν την υπογραφή της συμφωνίας . Μέχρι σήμερα δεν έχει κοστολογηθεί και οι υπηρεσίες του δήμου δεν ξέρουν τίποτα."

Δείτε παρακάτω τι ανέφερε ο κ. Γκόνης και τι απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ