ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου "Τα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας" στο Σύλλογο Αργείων "Ο Δαναός"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | | |
"Τα ηρωικά βούρλα της Μικράς Ασίας"
Ο Σύλλογος Αργείων "O ΔΑΝΑΟΣ" και το Ελληνικό "Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, (ΙΔΙΣΜΕ) με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ, συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ της ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, παρουσιάζουν το ιστορικό ντοκιμαντέρ / ντοκουμέντο "ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ" 

Προλογίζει η κ. Ειρήνη Σαρίογλου, καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Δεκεμβρίου 2022 ΩΡΑ 18.00 Αίθουσα Εκδηλώσεων Συλλόγου Αργείων "Ο ΔΑΝΑΟΣ" Αγγελή Μπόμπου 8, Αργος
Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ)

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα ιστορικών και σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 49.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των δράσεών του περιλαμβάνονται οι εκδόσεις επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, η δημιουργία ιστορικών ντοκιμαντέρ, καθώς και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, ιδρύματα και σχολές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ορεστιάδα μέχρι το ακριτικό Καστελλόριζο με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στους νέους ανθρώπους, καθώς και την διδασκαλία άγνωστων -κατά κύριο λόγο- πτυχών της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ.ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ


Η Ειρήνη Σαρίογλου γεννήθηκε το 1972 στην Πόλη. Απόφοιτη του Ζαππείου Λυκείου, σπούδασε αρχικά Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια Μαρμαρά και Grenoble. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας - Τμήμα Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Το 2004 εκδόθηκε από το ΕΛΙΑ, στα αγγλικά, μέρος της διδακτορικής της διατριβής, με θέμα την «Επιρροή της τουρκικής πολιτικής στην ελληνική εκπαίδευση της Πόλης 1923-1974» και το 2011 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στα ελληνικά.



Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα και έχει επιμεληθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ τα οποία και έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως, Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη – Αϊβαλί 1922, Στην Εξορία – Ερζουρούμ Άσκαλε 1942, Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης, Ίμβρος – Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης, Η Ανατολή Έδυσε, Η Νέα Σμύρνη του Μίκη Θεοδωράκη, Τα Ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας κ.ά.). Έχει διδάξει οθωμανική και τουρκική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης. Από το 2008 είναι συν-ιδρύτρια και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) Από το 2016 μέχρι και σήμερα διατελεί καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα».

 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ