ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Στην Κωνσταντινούπολη ο Χοράρχης Χ.Πιπέρος από την Αργολίδα για την επιμέλεια βιβλίου του Δημοσθένους Παϊκοπούλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. | | |
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Το απόγευμα της Τρίτης 29ης Νοεμβρίου 2002, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση 2 βιβλίων. 
Το πρώτο βιβλίο που παρουσιάστηκε ήταν του συγγραφέως κ. Σταύρου Θ. Ανεστίδη με τίτλο: «Θεοχάρης Στ. Ανεστίδης – ένας ακραιφνής Φαναριώτης», ενώ το δεύτερο ήταν του εντιμολογιοτάτου Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ.τ.Χ.ε. κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου με τίτλο: «Αναστασιματάριον Όρθρου». 
Πρόκειται για τον Β΄ Τόμο της πεντάτομης συλλογής που τιτλοφορείται ως «ΠΑΝΔΕΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ». 
 Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο διδάκτωρ φιλολογίας και πρωτοψάλτης Πριγκήπου κ. Μιχαήλ Αναστασιάδης.
Αρχικά, απηύθυνε χαιρετισμό η εντιμοτάτη Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κυρία Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου και εν συνεχεία ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, Διάκονος Βοσπόριος Μαγκαφάς.

Στο Α΄μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο του κ. Σταύρου Θ. Ανεστίδη με τίτλο: «Θεοχάρης Στ. Ανεστίδης – ένας ακραιφνής Φαναριώτης» με τη διαδικτυακή παρέμβαση του συγγραφέως. Κατόπιν, δευτερολόγησε ο εντιμολογιότατος Άρχων Λαμπαδάριος της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Αντώνιος Παριζιάνος.
Εν συνεχεία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ.τ.Χ.ε. κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου με τίτλο: «Αναστασιματάριον Όρθρου». Την παρουσίαση ξεκίνησε ο εντιμολογιότατος Άρχοντας Πρωτομαϊστορας της Μ.τ.Χ.ε και Πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος-Νικόλαος Κίσσας, ο οποίος αφού έδωσε κάποια βιογραφικά στοιχεία του δασκάλου μας, στη συνέχεια τόνισε την σπουδαιότητα του πονήματος όσον αφορά την πιστότητά του ως προς την γνήσια πατριαρχική παράδοση. 

Τέλος, παρουσίασε τον επόμενο ομιλητή, ελλογιμότατο κ. Χρήστο Πιπέρο, χοράρχη του «ΕΝ ΑΡΓΟΛΙΔΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» και επιμελητή της εκδόσεως, εξαίροντας τη συνεργασία των δύο σωματείων (του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως και του εν Αργολίδι Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως) αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται ως προς τη μεταλαμπάδευση του ύφους της Μ.τ.Χ.ε. στην περιοχή της Αργολίδας από τον εν Αργολίδι Σύλλογο Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως. 

Ο επιμελητής της εκδόσεως κ. Χρήστος Πιπέρος παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες του βιβλίου και αιτιολόγησε το γιατί οι μουσικές γραμμές του βιβλίου μας καθιστούν κοινωνούς της γνησίας και ανοθεύτου πατριαρχικής παραδόσεως. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μ.τ.Χ.ε. κ. Δημοσθένη Παϊκόπουλο που του ανέθεσε την επιμέλεια του έργου αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοσή του

Τέλος, ο συγγραφέας του βιβλίου εντιμολογιότατος\ Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μ.τ.Χ.ε. κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος τόνισε τον εξέχοντα ρόλο της Βασιλευούσης ως προς την καλλιέργεια της Βυζαντινής Μουσικής αλλά και την συναναστροφή του με ακραιφνείς εκτελεστές της όπως τους Κων/νο Πριγγο, Θρασύβουλο Στανίτσα, Γεώργιο Καρακάση και άλλους των οποίων το μουσικό ύφος κατέγραψε στο βιβλίο του.
Στο Β΄μέρος της εκδήλωσης μικτή χορωδία των δύο σωματείων (του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν και του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως) αποδίδει υπό την τιμητικήν χοραρχίαν του Άρχοντος κυρ Δημοσθένους Παϊκοπούλου επιλεγμένα ψαλτικά μέλη καταγραφής του. Τέλος η χορωδία έψαλλε τον πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη και ακολούθησε δεξίωση στο μέγαρο.

Με την ευκαιρία αυτή, την μεθεπόμενη μέρα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, ο εντιμολογιότατος Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ της Μ.τ..Χ.ε κ. Παντελεήμων Βίγκας και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου Βοσπόρου Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, δέχθηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα την επίσκεψη των Αρχόντων κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου και κ. Σταματίου-Νικολάου Κίσσα, Προέδρου του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, με τη συνοδεία Μελών του Συλλόγου. Μετά από την παράθεση γεύματος, προς τιμήν των Αρχόντων, οι επισκέπτες ανεχώρησαν για την Ελλάδα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ