ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Πολιτιστικές Διαδρομές στον 8ο Μαραθώνιο Ναυπλίου με δωρεάν είσοδο σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία

Δρομείς
O Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι μια διοργάνωση που παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος υλοποιεί προγράμματα αλλά και άλλες δράσεις που κορυφώνονται την Κυριακή 5 Μαρτίου:


· Πολιτιστικό πρόγραμμα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.

· Εκπαιδευτικό σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστήμιου Harvard και την Εκπαιδευτική κοινότητα της Αργολίδας.

· Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας.

· Και άλλες δράσεις για το Περιβάλλον και την Κοινωνική προσφορά.

Για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς και τα Μνημεία της Αργολίδας μέσα από το Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και στο Ιστορικό Ναύπλιο!

Το πρόγραμμα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ την είσοδο σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού για την Κυριακή 5 Μαρτίου (πρώτη Κυριακή της Άνοιξης) και την Δευτέρα 6 Μαρτίου ( ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη) και έκπτωση στην μετακίνηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που βρίσκονται εκτός της πόλης του Ναυπλίου, μετά από οργανωμένο αίτημα των επισκεπτών για τον Μαραθώνιο.

ΌΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι και τα συνοδευτικά τους πρόσωπα, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκέψεων.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές περιλαμβάνουν:

Αρχαιολογικοί χώροι & Μνημεία

Μουσεία & Χώροι Ενδιαφέροντος


Μυκήνες
Επίδαυρος
Φρούριο Παλαμηδίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου
Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη- Παράρτημα Ναυπλίου
Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ‘Ο Παλαμήδης’

· Περίπατο – γνώσης στο Ιστορικό Κέντρο του Ναυπλίου! με συνοδεία ξεναγού μετά από οργανωμένο αίτημα των επισκεπτών για τον Μαραθώνιο.

O 8ος Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι σήμερα η τρίτη μαζικότερη αθλητική Διοργάνωση στην χώρα μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την εξαιρετική παραλιακή όδευση στον Αργολικό κόλπο με φόντο το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, την κάστρο-νησίδα Μπούρτζι, και την παλαιά πόλη, στο Ιστορικό Ναύπλιο!

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από τον ΣΕΓΑΣ και την AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων) και ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ, της AIMS και του ΕΟΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.nafpliomarathon.gr/

και στο facebook.: https://www.facebook.com/NafplioMarathonGR/?tn-str=k*F

Προσοχή:

την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων πετάμε τα πλαστικά μπουκάλια μας στους κάδους ανακύκλωσης. Ας προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον που φιλοξενεί τον αγώνα μας! #goEco

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και στο Ιστορικό Ναύπλιο.


Δείτε το επίσημο βίντεο των αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο το 2019 Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019 – Highlights και στην εκτάκτως λόγω πανδημίας μεταφερθείσας ημερολογιακά διοργάνωση του 2022 Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022 - Highlights

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο Μαγευτικό Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ