ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου ξεκινάει περιβαλλοντική δράση με θέμα: " Ανακυκλώνω και προσφέρω"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | | |
" Ανακυκλώνω και προσφέρω"
Η ομάδα Περιβάλλοντος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ξεκινάει Περιβαλλοντική δράση με θέμα: "Ανακυκλώνω και προσφέρω". Αφορά στην περισυλλογή πλαστικών μπουκαλιών και κουτάκια αλουμινίου σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας και των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση αφορά στη συγκέντρωση πλαστικών μπουκαλιών ( ΡΕΤ) και κουτάκια αλουμινίου, που θα μαζεύονται στις οικίες των μαθητών ή στις εργασίες των γονιών τους και θα παραδίδονται στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας που θα συμμετέχουν στη δράση μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, μέχρι τις 12.00. Εν συνεχεία 12:00 έως 13:00 θα παραλαμβάνονται από όχημα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων και θα μεταφέρονται στο «Σπιτάκι Ανακύκλωσης».

Το « Σπιτάκι Ανακύκλωσης» θα παραδίδει τα κουπόνια, που θα προκύπτουν από τα μπουκάλια και τα κουτάκια αλουμινίου, στη διοίκηση του Ιδρύματος «Οίκος Ευγηρίας- Πρόνοια Μαρία Κ. Ράδου» ( Γηροκομείο Ναυπλίου) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε τρόφιμα και υλικά καθαριότητας ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται με αγορές από το σούπερ μάρκετ ΑΒ που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Γίνεται κατανοητό ότι το όφελος από αυτή τη δράση είναι πολλαπλό με τη συνέργεια των σχολικών μονάδων, την ενεργοποίηση των μαθητών και κατ’ ́επέκταση των οικογενειών τους σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος – την ανακύκλωση- και κοινωνικής προσφοράς.

Υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση της δράσης ορίζονται τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.. Αργυρή Μπιλιούρη,Σοφία Σταθοπούλου και Παναγιώτης Καρούμπας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ