ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την κηδεία του τέως βασιλιά - Τι σχολίασε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | | | |
Πρώην Πρωθυπουργός
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρθηκε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ανω την αναρτηση σχολιάσε και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Η ανάρτηση του κ. Σαμαρά: 

"Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή -και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων- μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό.

Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού.
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς.

Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας - ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε.

Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή...

Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι - ούτε μπορεί να είναι - πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα "πολιτικό κεφάλαιο" - αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια.

Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως - πέρα από την ανθρώπινη πλευρά - έχει συμβολική σημασία.

Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους.

Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους.

Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να "σβήνουν φωτογραφίες" και σελίδες ολόκληρες...
Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων.
Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.

Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του."

Ο σχολιασμός του Δημάρχου Άργους Μυκηνών:

"Μπράβο!!!! Ένα πολύ προσεγμένο σχόλιο. Μια αναφορά που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Όλα τελείωσαν με το θεσμό το 1974, όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε αρχηγός του κράτους . Με αφήνουν παγερά αδιάφορο αυτοί οι θεσμοί όπου και αν υφίστανται, τους θεωρώ ως ένα διακοσμητικό στοιχείο. Όμως ας σταματήσουμε κάποτε να φοβόμαστε τους νεκρούς, ας αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές, έρχονται υψηλά πρόσωπα στην εξόδιο ακολουθία και θα μας κρίνουν ως λαό, θα μας κρίνουν γιατί έχουν διαβάσει όλοι τους αρχαία Ελληνική γραμματεία και γνωρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν ιδιαίτερες τιμές στους νεκρούς τους. Δεν υπάρχει φόβος για διχασμό των Ελλήνων από μια κηδεία, αυτό οποίος το σκεφτεί είναι για γέλια. Υπάρχει όμως φόβος για παγκόσμιο εξευτελισμό της πατρίδας μας.....όταν θα έρθουν (αν είναι αλήθεια αυτά που λένε οι τηλεοράσεις) όλοι αυτοί οι αρχηγοί κρατών, ας κοιτάξουμε αυτή τη φορά το συμφέρον της πατρίδας μας."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ