ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας για τον Άγιο Αντώνιο στο Λυκοτρούπι

Δεσπότης
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Λυκοτρούπι στην Κάντια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας, κ. Νεκτάριος. 
Πρόκειται για την μοναδική εκκλησία στην επαρχία Ναυπλίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο. Παλιά, υπήρχε και έθιμο, από το βράδυ της παραμονής της εορτής του Αγίου να τοποθετούνται καζάνια και να φτιάχνουν οι γυναίκες της περιοχής βραστό κρέας. 

Η εκκλησία χτίστηκε το 1975. Στον χώρο προϋπήρχε εκκλησάκι από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας αλλά είχε υποστεί ρωγμές . Βάση στοιχείων από αρχαιολογική έρευνα στο χώρο αυτό υπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Αντώνιο κατά την περίοδο της πρωτοβυζαντινής περιόδου. Τον καλλωπισμό του χώρου και της εκκλησίας φρόντισε με προσωπική εργασία ο Β. Γεωργακόπουλος και άλλοι ενορίτες.
Ο Άγιος Αντώνιος (παλαιά ονομασία: Λυκοτρούπι) είναι πεδινός οικισμός της κοινότητας Τολού, της δημοτικής ενότητας (τέως δήμου) Ασίνης, του δήμου Ναυπλιέων, της περιφερειακής ενότητας (τέως νομού) Αργολίδας, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης. 
 Πριν το σχέδιο Καποδίστριας και το πρόγραμμα Καλλικράτης, ανήκε στην επαρχία Ναυπλίας του νομού Αργολίδος, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου. Μέχρι το 1976 ο οικισμός ονομαζόταν Λυκοτρύπι
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ