ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Πτώση F-4 στην Ανδραβίδα: Θρήνος για τον 29χρονο υποσμηναγό από την Αρκαδία - Στιγμές αγωνίας για τον κυβερνήτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 μ.μ. | | |
Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας
Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο κυβερνήτης του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας.

Μια επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, η οποία θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες. Στην περιοχή επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma, ένα S-70 (θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα, όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τρίπολης και όλης της Αρκαδίας για τον χαμό του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Τρίπολη και όλη η Αρκαδία μετά την τραγική είδηση του θανάτου του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα στο αεροπορικό δυστύχημα με το μαχητικό Φάντομ στην Ανδραβίδα.

Ο νεαρός πιλότος με καταγωγή από τα Δολιανά Αρκαδίας, έζησε και μεγάλωσε στην Τρίπολη όπου τελείωσε το Γ’ Λύκειο της πόλης και πέρασε στην σχολή Ικάρων.

Η είδηση του τραγικού θανάτου συγκλόνισε γνωστούς και φίλους του ίδιου και της οικογένειας και όλη την τοπική κοινωνία.

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν και οι βουλευτές Αρκαδίας.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Κώστας Βλάσης αναφέρει τα εξής:


«Σήμερα η Αρκαδία, η Πατρίδα και όλοι εμείς θρηνούμε για τον τραγικό χαμό ενός νέου ανθρώπου, του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο συμπατριώτης μας Αρκάς έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο ως συγκυβερνήτης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, συνετρίβη.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη που προκάλεσε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Μακάρι οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη να έχουν αίσια έκβαση.

Μόνο σεβασμός κι ευγνωμοσύνη για τους πιλότους μας, που μάχονται καθημερινά για την προάσπιση των ελληνικών ουρανών.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η Αρκαδία και η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ…».

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Θρήνος για τον υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα από την Αρκαδία, που έχασε τη ζωή του επάνω στο καθήκον. Έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον πατέρα

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Αγωνία για τον κυβερνήτη, τι λέει ο αδελφός του 

Ένας άνθρωπος με τουλάχιστον 10χρόνια εμπειρίας και χιλιάδες ώρες πτήσης, είναι ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης. «Ο αδερφός μου είναι αγνοούμενος,είναι δύσκολες οι ώρες» είναι τα πρώτα λόγια του αδερφού του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή προσθέτει: «Μίλησα τελευταία φορά με τον αδερφό μου, αργά χτες το βράδυ και σήμερα το πρωί μαθαίνω ότι είναι αγνοούμενος. Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση.

Ο αδερφός μου είναι έμπειρος, είναι πάνω από δέκα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολες οι ώρες ...» λέει στο protothema.gr ο αδερφός του αγνοούμενου Τσιτλακίδη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ