ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Κοντός - Λυκοσκούφης: Οι δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | | |
Κοντός - Λυκοσκούφης
Τις τελευταίες ημέρες,οι συζητήσεις στο Δήμο Άργους-Μυκηνών στρέφονται γύρω από τις καταγγελίες για χρήση πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων από εργολάβο του Δήμου, τον κ.Λαμπρακάκη. 

Ο εργολάβος αυτός, τα τελευταία 12 χρόνια, με απευθείας αναθέσεις αποκλειστικά, έπαιρνε δουλειές τόσο από το Δήμο όσο και από όλα τα νομικά πρόσωπα του. Η παρουσία του κ.Λαμπρακάκη υπήρξε καταλυτική μέσα στο Δήμο, δημιουργώντας εικόνα διαπλοκής και λειτουργώντας ως παράπλευρο σύστημα διοίκησης μέσα στο Δήμο.

Ο κ. δήμαρχος, σε κατάσταση πανικού, ψεύδεται, δεν απαντά με ξεκάθαρο τρόπο σε ερωτήματα που έχουν τεθεί και εκτοξεύει απειλές προς κάθε κατεύθυνση επιδιώκοντας τη σιωπή. Από πότε, κύριε Δήμαρχε, ο έλεγχος και η αγωνία της αντιπολίτευσης, για την διαφανή λειτουργία και τη χρηστή διαχείριση του Δήμου μας,είναι ποινικό αδίκημα;

Είναι αλήθεια κ.δήμαρχε, ότι στην Πίτα του Δήμου (μικρή λεπτομέρεια:δεν ήταν καλεσμένοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης) είπατε ότι μετά την καταιγίδα και τη φουρτούνα βγαίνει ο ήλιος; Η καταιγίδα και η φουρτούνα αποτελούν φυσικά φαινόμενα.

Στο Δήμο μας όμως, την καταιγίδα και τη φουρτούνα τα δημιουργήσατε εσείς με τις επιλογές σας!

Τα όσα "ωραία" είπε ο μεγαλοδικηγόρος της Αθήνας στο Δημοτικό Συμβούλιο (άραγε χάθηκαν τόσοι αξιόλογοι δικηγόροι της περιοχής;) αφορούν τις Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές. Γιατί, εκτός από τις όποιες ποινικές ευθύνες, που θα πρέπει να ελέγξουν οι αρμόδιοι, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Αυτές θα πρέπει να ελέγξει το Δημοτικό Συμβούλιο και γι' αυτές θα πρέπει να λογοδοτήσει ο κ. Δήμαρχος ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώπιον των πολιτών και όχι δια συνηγόρου!

Ψεύδεστε ανερυθρίαστα κ.δήμαρχε, όταν, σε χορηγούμενη ανάρτηση σας, ισχυρίζεστε ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να επιρρίψουν ευθύνες σε υπαλλήλους του Δήμου.

Δεν απαντήσατε, αν καλά κάνατε τόσα χρόνια και δίνατε τις απευθείας αναθέσεις στις εταιρίες του κουμπάρου σας, κ.Λαμπρακάκη.

Κύριε δήμαρχε, με την πρακτική της ενοικίασης εργαζομένων από την εταιρεία του κ.Λαμπρακάκη, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό, εξασφαλίζεται η επιλογή των πιο αξιόλογων υπαλλήλων ή μέσω των διαδικασιών επιλογής με τα κριτήρια ΑΣΕΠ;

Ή μήπως έτσι εξασφαλίζονται υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο της παράταξης σας;

Ο δήμαρχος, που στο παρελθόν έταζε διορισμούς στη δημοτική αστυνομία και 7.000 θέσεις εργασίας στο μυθολογικό πάρκο (ένα "μεγαλόπνοο έργο", που ξεχάστηκε, γιατί εφευρέθηκε αποκλειστικά και μόνο για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης) δεν απάντησε ξεκάθαρα, αν μέλος της οικογένειας του και μέλος της οικογένειας δημοτικού συμβούλου της παράταξης του, έχουν εργαστεί προνομιακά σε εταιρείες του κ. Λαμπρακάκη.

Είναι αλήθεια κ.Δήμαρχε, ότι ο γνωστός από την εκπομπή "Ζούγκλα" μεγαλοδικηγόρος Αθηνών, κυκλοφορούσε στο Δημαρχείο την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, παραμονή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών του υποψηφίου δημάρχου Αχαρνών για τις εταιρίες του κ.Λαμπρακάκη;

Γνωρίζατε κάτι από τις προηγούμενες μέρες; Ή μήπως τον είχαν καλέσει και τότε οι υπάλληλοι του Δήμου;

Επιπλέον, ο κ.δήμαρχος εξακολουθεί να εκφράζει την άποψη ότι ο Δήμος μας δεν ζημιώθηκε από τις συμβάσεις που είχε με τις εταιρείες του κ.Λαμπρακάκη. Υιοθετώντας τη θέση αυτή αποκλείει τη δυνατότητα ο Δήμος να διεκδικήσει καταβληθέντα χρήματα από τις παραπάνω εταιρείες για συμβάσεις που δεν ήταν νόμιμες, εφόσον οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των εταιρειών αυτών αποδειχθούν πλαστές.

Τέλος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ.δήμαρχος δήλωσε εξαπατημένος από το κ. Λαμπρακάκη, τον οποίον Ο ΙΔΙΟΣ έφερε πριν 12 χρόνια στο Δήμο, Ο ΙΔΙΟΣ του έδωσε πλειάδα απευθείας αναθέσεων, που Ο ΙΔΙΟΣ τον έκανε κουμπάρο. Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Ή ο κ.δήμαρχος γνώριζε τις φορολογικές και ασφαλιστικές αδυναμίες του κουμπάρου του και τον κάλυπτε ή δεν γνώριζε τί γίνεται κάτω από τη μύτη του, από τον πιο στενό του συνεργάτη,οπότε είναι απολύτως ακατάλληλος -αν όχι επικίνδυνος- να παραμένει στο τιμόνι του Δήμου.

Οι δημότες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους.

Υ.Γ. Δυστυχώς, δεν λειτουργεί ακόμα το υδατοδρόμιο στη Ν.Κίο, το οποίο θα μπορούσε να εξασφαλίσει ταχεία αποχώρηση από την περιοχή.

Νίκος Κοντός
Γιάννης Λυκοσκούφης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ