ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία στο Ναύπλιο μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | |
Μαθητές κινητοποίηση
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας των μουσικών σχολείων την Τετάρτη 15/02/2023 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, εθελοντική αποχή των μαθητών από τα μαθήματα της ημέρας και μουσική διαμαρτυρία στο Ναύπλιο.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων και από εκεί ξεκινήσαν μουσικά δρώμενα με κατεύθυνση την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Αντιπροσωπεία μαθητών παρέδωσε τα αιτήματα για:
1. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
2. Άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σχολικών υλικοτεχνικών υποδομών και ανέγερση της νέας κτιριακής εγκατάστασης.
3. Να αποσυρθεί άμεσα το προεδρικό διάταγμα 85/2022.
4. Συγγραφή και δωρεάν παροχή εγχειριδίων μελέτης, για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στην μουσική εκπαίδευση.
5. Αναγνώριση σπουδών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής, των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία.
6. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την σωστότερη διεξαγωγή των μαθημάτων.
Αντιπροσωπεία μαθητών και τους γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας υποδέχθηκε στο γραφείου του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης που παρελαβε το υπόμνημα με τα αιτήματα τους.
Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας Γιώργος Ταραβίρας:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ