ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Ναύπλιο κατά της ατομικής αξιολόγησης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:41:00 π.μ. | | |
Απεργία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί της Αργολίδας στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σήμερα, με απεργίες, συλλαλητήρια και αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγησή τους την οποία έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, ξεκινώντας από τους νεοδιόριστους για τους αποτελεί και προϋπόθεση προκειμένου να μονιμοποιηθούν.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, η οποία ξεκίνησε με τους νεοδιόριστους Εκπαίδευσης Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τη στήριξη της κοινωνίας στον αγώνα τους αυτό και κυρίως των γονέων στους οποίους απευθύνονται με επιστολές εξηγώντας τους λόγους της αντίδρασής τους και των κινητοποιήσεων.
Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ) καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποίησεις, αποτρέποντας την υλοποίηση της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών έχουν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι «η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».
Αντίθετοι στην αξιολόγηση και οι δάσκαλοι

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν και οι δάσκαλοι στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με τη ΔΟΕ να κηρύσει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.
Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», συμπληρώνει η ΔΟΕ.
Καλεί τους εκπαιδευτικούς – μέλη των συλλόγων διδασκόντων και κάθε συνάδελφο που εμπλέκεται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ.
Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησαν ο Αντώνης Ντέμος Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης Αργολίδας και ο Γιώργος Γιαννακούλης Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αργολίδας:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ