ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Μια γιορτή για τα παιδιά των εγκλείστων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | | | |
πρόσκληση
Η Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 είναι ημέρα χαράς για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου, μιας και είναι αφιερωμένη στη σχέση τους με τα παιδιά τους. 

Η ιδιαίτερη και πρωτότυπη αυτή γιορτή (κλειστή στο κοινό) εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Τίρυνθας και Ναυπλίου», το οποίο εμπνεύστηκε η Ομότιμη Καθηγήτρια, κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη και πραγματοποιείται από το 2014 υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση», του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.
Στα πλαίσια της εξεύρεσης λύσεων ικανών να μετατρέψουν τη φυλακή σε κοινωνικό κέντρο ανάπτυξης δεξιοτήτων και πολιτισμού, οι εμψυχωτές και υποψήφιοι διδάκτορες, Αικατερίνη Δήμα, Ελπίδα Στράτου και Ελευθέριος Πανδής, επεξεργάστηκαν με τους έγκλειστους, μέσα από τα μαθήματά τους, εναλλακτικές μεθόδους αλληλεπίδρασης με τα παιδιά τους με θετικό και δημιουργικό τρόπο, μέσω βελτιωμένης επικοινωνίας και παιχνιδιού. 

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές της δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση, με συμμετοχή και άλλων τεχνών όπως εικαστικών, μουσικής και κουκλοθεάτρου. Έτσι, οι εμψυχωτές σε συνεργασία με τους έγκλειστους οργάνωσαν «Μια γιορτή για τα παιδιά», η οποία είναι βασισμένη στη δυναμική παιδαγωγική της χαράς.

 Η φυλακή γίνεται ο τόπος όπου χωρούν οι ανατροπές και όπου οφείλει να ξεκινήσει η κοινωνική αλλαγή. Η σύσφιξη των σχέσεων των έγκλειστων με τα παιδιά τους οριοθετεί τον δρόμο της επανένταξης, τον δρόμο της μη υποτροπής.

Θα δοθούν δώρα βιβλία στα παιδιά των έγκλειστων, μια προσφορά του «Φουγάρου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ