ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Κώστας Χελιώτης: Μετά από 11 χρόνια παραλογισμού επανήλθε το πετρέλαιο θέρμανσης στα κολυμβητήρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 μ.μ. | | |
Κώστας Χελιώτης:
Μετά από 11 χρόνια παραλογισμού και 16 μήνες προσωπικής προσπάθειας, επανήλθε το πετρέλαιο θέρμανσης στα κολυμβητήρια.
 
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 λίγοι στη χώρα μας γνώριζαν ότι για την θέρμανση των κολυμβητηρίων χρησιμοποιείται πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις δαπάνες των δήμων και των πολιτών. Επίσης ελάχιστοι γνώριζαν ότι μέχρι το 2012 χρησιμοποιείτο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά, μέσα στη λαίλαπα των μνημονιακών νόμων, ψηφίστηκε αυτή η παράλογη διάταξη.

Από τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησα μια προσπάθεια ενημέρωσης των αρμόδιων προϊσταμένων αρχών και εμπλεκομένων προσώπων ώστε να αλλάξει αυτή η "απίστευτη" ρύθμιση. Με δυο λόγια: εάν επανέρχετο το πετρέλαιο θέρμανσης, οι Δήμοι της χώρας θα μπορούσαν με τα ίδια κονδύλια να προμηθεύονται μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων κατά περίπου 40% ή να εξοικονομούν χρήματα αντίστοιχου ποσοστού. 

Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και καλύτερες θερμοκρασίες άθλησης.
Αυτούς τους 16 μήνες "έπρηξα" πολύ κόσμο, με μέιλ, με sms, με τηλέφωνα... και επιτέλους αυτό που φαινόταν αδύνατον ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ. 

Ο νόμος 5025/24.2.2023 επανέφερε την δυνατότητα χρήσης πετρελαίου θέρμανσης και μάλιστα και για τις ενεργές συμβάσεις προμήθειας καυσίμων.
Θέλω να ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω όσα τους αναλογούν σε όλους όσοι με άκουσαν και βοήθησαν με χρονολογική σειρά συμμετοχής στο θέμα:

Τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο ο οποίος από την αρχή συνέδραμε με κάθε δυνατή επαφή και παρέμβαση.

Τον ΓΓΑ αθλητισμού κο Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος αμέσως κινητοποιήθηκε.

Το βουλευτή Αργολίδος κο Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος αυθημερόν κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του υπουργείου και μάλιστα συνέδραμε στην συμπλήρωση της νέας διάταξης.

Τον βουλευτή Αργολίδας κο  Ανδρέα Πουλά, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το θέμα έσπευσε να συνδράμει.

Τον αθλητή και δημοσιογράφο του υγρού στίβου συμπολίτη και φίλο κο Ορέστη Κανελλόπουλο ο οποίος ανέδειξε κατ' επανάληψη το θέμα μεσω των σχετικών ΜΜΔ.
Πολλοί νομίζουν ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο στο κολυμβητήριο Ναυπλίου. Κι όμως δεν είμαι ούτε υπεύθυνος λειτουργίας του κολυμβητηρίου ούτε τίποτα. Ως απλός πολίτης που αγαπάει τον υγρό στίβο προσπαθώ να συνδράμω στην καλύτερη λειτουργία του.

Σήμερα όμως νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γι αυτή την εξέλιξη, την οποία θεωρώ και "προσωπική υπόθεση" και η οποία επανέφερε την λογική αλλά και τεράστια εξοικονόμηση πόρων στους Δήμους και στα κολυμβητήρια των περφερειών της χώρας που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, καθότι τα κολυμβητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Κώστας Χελιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων
Πρόεδρος του Ιδρυματος Ι.Καποδίστριας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ