ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Στον Πλάτανο Κυνουρίας υποδέχεται την Άνοιξη η Βουνοπαρέα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 π.μ. | |
χωριό στο δάσος
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας υποδέχεται την Άνοιξη και διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 με προορισμό τον ανατολικό Πάρνωνα και συγκεκριμένα τη Σίταινα και τον Πλάτανο Κυνουρίας.

Αφού ο Πάρνωνας μας μάγεψε το Φθινόπωρο ήμαστε σίγουροι πως θα το κάνει και την Άνοιξη. Αυτή τη φορά θα επισκεφθούμε τη Σίταινα και τον Πλάτανο, δύο από τα πιο γνωστά και όμορφα Τσακωνοχώρια του. Η Σίταινα χτισμένη αμφιθεατρικά στα 700μ. υψόμετρο και ο Πλάτανος λίγο χαμηλότερα περικλείονται από τα δαιδαλώδη φαράγγια του Λούλουγγα, της Κουτουπούς, της Ζαρμπάνιτσας και της Μαζιάς.

Ο Πλάτανος -χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός- γνωστός για το μικροκλίμα του και για το νερό του όπως αναφέρεται στη λαϊκή παράδοση «Σαν του Πλάτανου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη. Με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δυο βρίσκεις ταίρι», βρίσκεται χτισμένος στα 450μ. μέσα σε μια καταπράσινη χαράδρα και μας καλεί για εξερεύνηση. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται το φαράγγι της Λεπίδας στο οποίο σχηματίζεται ο εντυπωσιακός καταρράκτης Μελίσσι ύψους 70 μέτρων!

Η ανοιξιάτικη φύση, τα ανθισμένα λουλούδια και τα πλούσια τρεχούμενα νερά , θα μας χαρίσουν μοναδικές και αξέχαστες εικόνες.

· Αναλυτικό πρόγραμμα:

Αναχώρηση από το Ναύπλιο (λιμάνι) στις 06:30 το πρωί και από το Άργος (λαϊκή αγορά) στις 07:00, με προορισμό τη Σίταινα από όπου και αρχίζει το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον Πλάτανο. 

Πρόκειται για εξαιρετικά καλοδιατηρημένο μονοπάτι, μέσα σε πλούσια βλάστηση με κατά τόπους μεγάλα ξέφωτα που μας δίνουν φανταστική θέα στο ανάγλυφο της περιοχής. Φτάνοντας στον Πλάτανο θα πραγματοποιήσουμε μια μικρή στάση ξεκούρασης και θα συνεχίσουμε για το κρυμμένο διαμάντι της περιοχής, τον καταρράκτη Μελίσσι.

(Όποιος θέλει μπορεί να παραμείνει στον Πλάτανο για περιπλάνηση στα όμορφα σοκάκια).
Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο χωριό για ξεκούραση και αναπλήρωση δυνάμεων.
Επιστροφή στη βάση μας αργά το απόγευμα.

· Στοιχεία διαδρομής:
Απόσταση: 9 χλμ., Ώρες πορείας: περίπου 5:00, Υψομετρική διαφορά: -400μ.
Β.Δ.: 1 - Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
Η δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι η διαδρομή είναι εύκολη ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως πολύ καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.
· Παροχές δραστηριότητας:
-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο
-Τρεις (3) έμπειροι συνοδοί βουνού
-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%

Δεν περιλαμβάνεται:

-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Απαραίτητος εξοπλισμός
:
Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.

· Πληροφορίες:
Η Βουνοπαρέα συνιστά σε όλους τη χρήση μάσκας κατά την παραμονή μας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την πραγματοποίηση rapid ή self test 24 ώρες πριν την συμμετοχή στην εκάστοτε δραστηριότητα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από τηνδιακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27 Μαρτίου, στον λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΣΙΤΑΙΝΑ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.
Τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα, βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.

Φωτογραφία Βουνοπαρέα Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ