ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόγραμμα κατάρτισης ΑμεΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
Πρόγραμμα κατάρτισης ΑμεΑ
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεξαχθούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 120 άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 2 «Συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση» του έργου «Αγησίλαος».

Το πιο πάνω υποέργο εντάσσεται στην ενταγμένη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου πράξη «Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρονιές παθήσεις και τις οικογένειες τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «Αγησίλαος», δικαιούχος της οποίας είναι η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία).

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Ως εκ τούτου καλούνται οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι/ες με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, ηλικίας 30 έως 64 ετών που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις δράσεις του εν λόγω υποέργου 2.

Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 120 άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ηλικίας από 30 έως 64 ετών, άνεργους/ες (εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ) και με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση από 50% και πάνω.

Το κάθε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών ομαδικής συμβουλευτικής διάρκειας 15 ωρών ανά τμήμα, επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική) 122 ωρών, πρακτική άσκηση 122 ωρών και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων.

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού και συγκεκριμένα στις ειδικότητες, α) Υπάλληλος Διαχείρισης Συστήματος Ηλεκτρονικού Εμπορίου και β) Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και 5 ευρώ μικτά ανά ώρα πρακτικής άσκησης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης.

Πρόσκληση-εκδήλωσης-ενδιαφέροντος-AGISILAOS

Διευκρινίζεται ότι η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία ή / και χρόνια πάθησης στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν συνεπάγεται τη διακοπή παροχών που λαμβάνει λόγω της αναπηρίας του (όπως επίδομα πρόνοιας κ.ά.)

Οι ενδιαφερόμενοι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση στον δικτυακό τόπο https://katartisi-pel.esamea.gr. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων λήγει την Τρίτη 18 Απριλίου (ώρα 23:59:59).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της πρόσκλησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail: katartisi_pel@esaea.gr και στο τηλέφωνο 210 9949837 (Δευτέρα έως Παρασκευή από 8 π.μ. έως 4 μ.μ.).

Μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ: https://www.esamea.gr/el/article/prosklhsh-ekdhlwshs-endiaferontos-gia-thn-epilogh-wfeloymenwn-sto-plaisio-ylopoihshs-toy-ypoergoy-2-symboyleytikh-epaggelmatikh-katartish-kai-pistopoihsh-toy-ergoy-katapo
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ