ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Παναγιώτης Ψυχογυιός: Αν έχουμε ένα χρέος απέναντι στους νεκρούς, αυτό είναι το χρέος της αλήθειας και της απονομής δικαιοσύνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | |
Παναγιώτης Ψυχογυιός
Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία . Το να ισχυρίζεται η ελληνική πολιτεία εν έτει 2023 ότι αυτή η τραγωδία είναι το λάθος ενός ανθρώπου, δεν τιμά κανέναν ούτε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που το είπε αρχικά. Αντίθετα μεγαλώνει την οργή της ελληνικής κοινωνίας και συσκοτίζει τις πραγματικές ευθύνες.

Τι έκανε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών; Τι έκαναν ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων; Πόσες φορές έκλεισε ο Υπουργός την πόρτα στους εργαζόμενους, όταν έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου; Τι έχει συμβεί για να ακούμε σήμερα εργαζομένους να μας λένε ότι το 2010 τα τρένα λειτουργούσαν καλύτερα από το 2023; Αλήθεια, ο Πρωθυπουργός τι θα έλεγε στην προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη την επομένη του δυστυχήματος, εάν δεν τον είχαν προλάβει οι τραγικές εξελίξεις; Τον Μάρτιο του 2019, σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για τις Υποδομές, τέσσερα χρόνια μετά τι ακριβώς έχει γίνει;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η αποτυχία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη εμφανής. Το ότι το ελληνικό κράτος μαστίζεται από χρόνιες παθογένειες το ξέρουμε. Δεν ψηφίζουμε τις κυβερνήσεις για να μας το υπενθυμίζουν ή για να ζητούν συνεχώς συγνώμη, όπως έπραξε ο Πρωθυπουργός λίγες μέρες μετά υπό το βάρος της κατακραυγής. Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν. Εφόσον δεν το πετυχαίνουν, γίνονται κομμάτι της παθογένειας. Η κοινωνία δεν θέλει ευχάριστα λόγια ούτε προσχηματικές συγνώμες, αλλά δυσάρεστες αλήθειες και απαντήσεις. Όπως και άμεσα απονομή δικαιοσύνης.

Η πλήρης αποτυχία του επιτελικού κράτους είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι η επιβράβευση της και η προσπάθεια συγκάλυψης και διασποράς ευθυνών ,όπως συνήθως πράττει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία . Το πλέον ντροπιαστικό βέβαια είναι ότι η ΝΔ εν τέλει θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της τον κ.Καραμανλή . Τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών που παραιτήθηκε κλαίγοντας και ανέλαβε υποτίθεται την πολιτική ευθύνη. Μετά την ”ειλικρινή” λοιπόν συγνώμη του κ.Μητσοτάκη , έρχεται η επιβράβευση της ανικανότητας ,που προσβάλει βάναυσα την μνήμη των αδικοχαμένων στα Τέμπη.

Η εθνική μας ξεφτίλα είναι εδώ. Δεν μας αξίζουν.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος
Υπ.Βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ