ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Στην Άρια ο Μητροπολίτης Αργολίδας για την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών και την παρουσίαση νέου Ιερέα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 μ.μ. | | | |
Δεσπότης
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αρια Ναυπλίου παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και τέλεσε την Β' Στάση των χαιρετισμών την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023. 
Δεσπότης
Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της ακολουθίας παρουσίασε και τον νέο εφημέριο του Ιερού ναού ,π. Θεόδωρο Στεργίου, εφημέριο μέχρι πρότινος στην Αγία Κυριακή στο Λάλουκα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. 
Ο π. Θεόδωρος Στεργίου είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Κίου και υπηρετεί στην Μητρόπολη Αργολίδας.
Ο Μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στο νέο Ιερέα και του τόνισε πως πρέπει να είναι ένας καλός ποιμένας για τους πιστούς και να διακονεί πάντα με αγάπη την ενορία του.
Ευχαρίστησε φυσικά για την μεγάλη του προσφορά στο ναό όλα αυτά τα χρόνια, τον πρώην εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Ζαφείρη και του έδωσε το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου, ενώ ευχαρίστησε  και τον προσωρινό βοηθό Ιερέα Αριστείδη Αποστολόπουλο
Στην ακολουθία των χαιρετισμών παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός ,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ.Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας Ταξίαρχος Ε. Πιπέρης, ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα Γ. Γαβρήλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άριας Κώστας Κακουριώτης, το μέλος του ΔΟΠΠΑΤ Β. Βαμβακά, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και μέλος της ΝΔ  Τ. Γεώργας, η πολιτευτής της ΝΔ και Δικηγόρος Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, συγγενείς του νέου και του απερχόμενου Ιερέα, καθώς και πολύς κόσμος από το χωριό και όχι μόνο.
Η Κοίμηση Θεοτόκου Άριας στην Αργολίδα είναι η κεντρική εκκλησία στον οικισμό της Άριας, μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου.
Η Κοίμηση Θεοτόκου Άριας είναι χτισμένη το1866 επάνω σε προϋπάρχοντα παλαιοχριστιανικό ναό βυζαντινού ρυθμού. Το τέμπλο της που είναι από μάρμαρο, κατασκευάστηκε το 1893.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ