ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ο Υποψ. Βουλευτής Αργολίδας Π. Ψυχογυιός συναντήθηκε με τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 μ.μ. | | |
Ο Υποψ. Βουλευτής Αργολίδας Π. Ψυχογυιός
Κατά την διάρκεια της συνάντησης είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να συζητήσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, και χρήζουν άμεσης και δραστικής λύσης.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :


-Το θέμα της προσωπικής διαφοράς ,που παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ , ο Πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση.

-H απαξίωση του Ε.Σ.Υ και η έμμεση προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του, η οποία πλήττει πρωταρχικά τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

-Η εκτεταμένη ακρίβεια και ο πληθωρισμός που κατατρώει την ήδη μειωμένη σύνταξη και μειώνει την αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων και δεν επιτρέπει μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο πολιτικό κόμμα, το οποίο όχι μόνο στήριξε το εισόδημα των συνταξιούχων, αλλά και σήμερα έχει μετρήσιμες προτάσεις για το συνταξιοδοτικό:

-Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022

-Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση ως προς τους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.

-Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

-Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία

-Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος
Υπ.Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κίνημα Αλλαγής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ