ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Έναρξη της διημερίδας «Το παιδί ως θύμα βίας» στο Ναύπλιο από το Νοσοκομείο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 μ.μ. | | |
Παρευρισκόμενοι σε εκδήλωση
Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσηλευτική Μονάδα Άργους με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει Διημερίδα με θέμα : «Το παιδί ως θύμα βίας».

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/3 ενώ η διημερίδα συνεχίζεται και την Κυριακή 19/3/2023 με ώρα έναρξης 17:00 – 20:30 στον Πολυχώρο Fougaro στο Ναύπλιο.

Η Διημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό και απευθύνεται στον ευρύτερο πληθυσμό της Αργολίδας. Εντάσσεται στα πλαίσια μιας σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει το ΓΝ Αργολίδας- ΝΜ Άργους, με σκοπό την πρόληψη, την προαγωγή και την βελτίωση της υγείας του παιδικού πληθυσμού του Νομού Αργολίδας.
Σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας αναφέρει: "Την περασμένη χρονιά ήλθαν στο φως της δημοσιότητας συγκεκριμένα περιστατικά βίας κατά των παιδιών, τα οποία αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα που κρύβονται υπό το πρίσμα του φόβου και της ντροπής. Στόχοι αυτής της επιστημονικής δραστηριότητας είναι η ενημέρωση τόσο των γονέων όσο και των υπολοίπων στα πλαίσια της αναγνώρισης αλλά και της αντιμετώπισης διαφόρων μορφών παιδικής βίας.

Η θεματολογία της διημερίδας προσεγγίζει το θέμα πολύπλευρα παρέχοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον κύκλο της βίας και τον ρόλο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Η παρουσία στην διημερίδα διακεκριμένων ομιλητών, Ακαδημαϊκών διδασκάλων και εξειδικευμένων συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων και υπηρεσιών αποσκοπεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων της κοινωνίας."
Στην εκδήλωση του Σαββάτου μεταξύ άλλων παρευβρέθηκαν, η Διοικήτρια του ΓΝ Αργολίδας Μάνια Κασνακτσόγλου, τα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της Ημερίδας, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και υποψ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Διεθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκαπιδευσης Αργολίδας Β. Πολύδωρας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων Γ. Χατζόπουλος, κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ