ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Πλήθος κόσμου τίμησε τη Ζωοδόχο Πηγή στο Κεφαλάρι Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 μ.μ. | | | |
Περιφορά εικόνας
Με μεγάλη λαμπρότητα τιμάται η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ιστορικό ναό στο Κεφαλάρι Άργους.
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, τελέστηκε Μέγας εορταστικός Εσπερινός ιερουργούντος του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως Αργολίδος πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Αθανασόπουλο.
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Κεφαλαριώτισσας στο δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Πελοποννήσου Τ. Γανώσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Μπέγκος, οι αντιδήμαρχοι Δ. Κρίγγος, Μ. Ρέσκος, Χ. Πετσέλης, Π. Μαρλαγκούτσος, Ν. Γκαβούνος, και Ι. Νώτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού Ν. Δελής, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι βουλευτές Αργολίδας, Σ. Τάνταρου Κρίγου και Ε. Παναγιωτοπούλου της Ν.Δ., ο Τ. Παπαϊωάννου και Γ. Γαβρήλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Ψυχογυιός του ΠΑΣΟΚ και πολύς κόσμος.
Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου είναι ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της Αργολίδος. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. 
Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου τον κάνουν μαγευτικό και το  δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον. 
Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις 28 Μαΐου του 1918. 
Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ