ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας στη Δαλαμανάρα για τη Ζωοδόχο Πηγή

Δεσπότης
Εορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στο Άργος, στην ομώνυμη εκκλησία του δημοτικού διαμερίσματος της Δαλαμανάρας, όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως η εορτή της Παναγίας.
Το απόγευμα της  Πέμπτης 20 Απριλίου 2023 στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 
Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Δ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Γ. Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ, Μπέγκος, οι αντιδήμαρχοι Μ. Ρέσκος, Χ. Πετσέλης, Π. Μαρλαγκούτσος και Ι. Νώτης,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού Ν. Δελής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δαλαμανάρας Γ. Καλαμπάκας, οι υποψήφιοι βουλευτές Αργολίδας, Ε. Παναγιωτοπούλου της Ν.Δ., ο Π. Ψυχογυιός του ΠΑΣΟΚ κ.α.
Στο τέλος του αναστάσιμου εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ της κωμοπόλεως παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου και πλήθος κόσμου. 
Ο σημερινός ναός είναι ο τρίτος κατά σειρά που κτίσθηκε στην περιοχή μιας και η πόλη μεγάλωσε και ο ναός έπρεπε να είναι αντάξιος του πληθυσμού. 
Κατά παράδοση στην περιοχή εκεί κοντά στον σημερινό ναό υπήρχε Πηγή από την αρχαιότητα στην οποία έτρεχε άφθονο νερό για αυτό και ο ναός από τα παλιά χρόνια ήταν αφιερωμένος στην Ζωοδόχο Πηγή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ