ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος: Μεγάλη μέρα για το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 μ.μ. | | |
Υπογράφηκε η ΣΔΙΤ για την κατασκευή της Μαρίνας Ναυπλίου.


Η 8η Απριλίου 2023 αποτελεί πλέον ιστορική μέρα για το Δήμο Ναυπλιέων αφού υπογράφηκε παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλης Κικίλια του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, πλήθος προσκεκλημένων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων η περίφημη ΣΔΙΤ για το έργο της κατασκευής της Μαρίνας του Ναυπλίου μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου.

 Ειδικότερα η υπογραφή της σύμβασης αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (μαρίνας) με ανάδοχο την εταιρεία ΤΕΚΑΛ.

Είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη του Ναυπλίου, το Δήμο Ναυπλιέων, για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου αλλά και για ολόκληρη τη χώρα γιατί υπογράφηκε η σύμβαση για ένα σπουδαίο έργο με αναπτυξιακό πρόσημο που θα αναμορφώσει ολοκληρωτικά την ζωτικής σημασίας και απεριόριστων δυνατοτήτων ενιαία περιοχή του Λιμένος και της Μαρίνας επιφέροντας τεράστια οικονομικά οφέλη στην τοπική οικονομία του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλή τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο είναι σε θέση να ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων ότι με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικές κινήσεις χωρίς πολλά λόγια αλλά με πράξεις συνέβαλε καθοριστικά ώστε αυτό το μεγάλο έργο να γίνει πραγματικότητα.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να εργαζόμαστε καθημερινά για την γενικότερη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναζωογόνηση του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων για την υπογραφή της ΣΔΙΤ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μια εξαιρετική συνεργασία πολλών και διαφορετικών φορέων έφερε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα την υπογραφή της σύμβασης για το ξεκίνημα της κατασκευής της Μαρίνας του Ναυπλίου. Της πρώτης Μαρίνας στην Ελλάδα με σύμπραξη του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Φορέα. Μόνο αυτό το γεγονός καθιστά την υλοποίηση της ακόμα πιο σημαντική. Έχω ζήσει από το 2009 μέχρι και σήμερα όλες τις προσπάθειες που έγιναν με τα όποια κωλύματα και καθυστερήσεις που προέκυπταν. Ξεχωριστές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε στην σημερινή πολύ σπουδαία μέρα.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου το Υπουργείο Τουρισμού , το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών για την αγαστή συνεργασία αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα έργο που θα αποδώσει τα μέγιστα οικονομικά οφέλη όχι μόνο για το Ναύπλιο και το Δήμο μας αλλά για όλη την Ανατολική Πελοπόννησο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που μπόρεσε να προχωρήσει και να ολοκληρώσει αυτή την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε να βλέπουμε. Την Ελλάδα της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων.

Η σημερινή μέρα είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας και αποτελεί το παράδειγμα ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και τον τόπο μας με την τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ