ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

"Ναυπλία Ενωμένη": 19 Μαΐου - Δεν ξεχνάμε την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

"Ναυπλία Ενωμένη"
19 Μαΐου. Κατοχυρώθηκε σαν ημέρα μνήμης των τραγικών στιγμών που πέρασε ο Ποντιακός Ελληνισμός τα χρόνια 1914- 1923. Γενοκτονία συστηματική και εκ προθέσεως από τους Τούρκους. Στην αρχή από τους Νεότουρκους με το σχεδιασμό Γερμανών επιτελών. Και μετά από τους Κεμαλικούς με τη διακριτική συμπαιγνία των συμμάχων Αγγλογάλλων και Ρώσων.

19 Μαΐου. Ο Κεμάλ αποβιβάζεται, ανεμπόδιστος από τους συμμάχους, στον Πόντο. Υποτίθεται ότι ήταν στρατηγός των αντιπάλων τους στον α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα έπρεπε να ήταν υπό επιτήρηση. Υποτίθεται ότι εμείς είμαστε σύμμαχοί τους. Υποτίθεται… Ο στόχος τους να αφελληνισθεί πλήρως η Μικρά Ασία, η Θράκη και η Κωνσταντινούπολη. Να παραμείνει μια Ελλάδα μικρή, υπανάπτυκτη και χειραγωγούμενη από τα Δυτικά κεφάλαια.

19 Μαΐου: καθιερώθηκε σαν ημέρα μνήμης από την τελευταία Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βλέποντας το νεοοθωμανισμό της σύγχρονης Τουρκίας και τη στάση των Αγγλοαμερικάνων απέναντι στην επιθετικότητά της, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και συμπαραστεκόμαστε στους όχι λίγους συμπολίτες απώτερης Ποντιακής και Αρμενικής καταγωγής.

Τόλης Κοΐνης
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος
για το Δήμο Ναυπλιέων
με τη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» - Υποψ. Δήμαρχος Δημήτρης Παπαδημόπουλος

 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ