ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Αργολίδα: Τίμησαν τους 22 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα στην Φρέγκαινα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Μαντζούνης
Στις 17 Μαΐου 1944 οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 22 συμπατριώτες μας στην περιοχή της Κοινότητας Φρέγκαινας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.
Εβδομήντα εννέα χρόνια από το τραγικό περιστατικό, ο διοργανώθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον τόπο μαρτυρίου στη Φρέγκαινα  την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

Τελέστηκε τρισάγιο στην αναθηματική στήλη και επιμνημόσυνη δέηση από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν Αγίων Αποστολών και τους Προέδρους Κοινότητας Φρεγκαίνης κ. Κουγιά Σταύρο και της Κοινότητας Καρυάς κ. Κωνσταντίνο Μπολιάρη.
Συγγενείς των πεσόντων και συγχωριανοί απόγονοι των μαρτύρων του τραγικού αυτού γεγονότος που έχουν μεγαλώσει στο άκουσμα του, ήταν εκεί όπως κάθε χρονιά να τιμήσουν τους ανθρώπους αυτούς , γιατί δεν ξεχνούμε αυτά που πέρασαν οι πρόγονοι μας.
Στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Ανιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Μυκηνών. Δ. Κρίγγος, Θ. Οικονόμου, και Χ. Πετσέλης, η υποψήφια βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο Πρόεδρος των Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας Κ. Χουντάλας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ