ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε 4 παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
Γαλάζια σημαία
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών για το έτος 2023.

Ανάμεσα στις 617 βραβευμένες ακτές είναι και 4 ακτές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας: Άγιος Ανδρέας-Μύλος, Ατσίγγανος, Καλλιστώ και Ξηροπήγαδο. Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελούν τις μοναδικές ακτές σε όλη την Αρκαδία στις οποίες απονεμήθηκε το σύμβολο αυτό.

Ο ετήσιος θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας» προσδίδει διεθνώς τη σφραγίδα ποιότητας στις ελληνικές ακτές και μαρίνες και απονέμεται με αυστηρότατες προϋποθέσεις και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για μία ακόμη χρονιά κατακτά τη βράβευση με Γαλάζια Σημαία, ένα σύμβολο ποιότητας στις πανέμορφες και ειδυλλιακές παραλίες του Δήμου μας. Οι Γαλάζιες Σημαίες πιστοποιούν με τον πιο επίσημο τρόπο την καταλληλόλητα των υδάτων κολύμβησης και κυρίως την ασφάλεια των λουόμενων. Πρόκειται για ένα ακόμη αποτέλεσμα συλλογικού έργου. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν την ποιότητα που προσφέρουν οι παραλίες μας, με περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμό στην παραλιακή μας ακτογραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ